За що звичайний листоноша отримав найбільший тюремний термін в історії

Найдовший термін тюремного ув’язнення отримав звичайний листоноша – 384 912 років. ЯСНО розповість, що накоїв Габріель Марч ГРАНДОС.

Габріель ГРАНДОС працював листоношею з юних років. Він жив в Іспанії, на Майорці, в невеликій квартирі. У його робочі обов’язки входила звичайнісінька доставка листів. Одного разу ГРАНДОС не захотілося їхати у віддалений район міста, щоб доставити лист. Тому зім’яв його і викинув, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Через деякий час він зрозумів, що ніхто так і не дізнався про його вчинок провині, і вирішив повторити скоєне. І на цей раз листоноші пощастило – знову ніхто нічого не помітив. У підсумку, Габріель більшу частину листів викидав, а через деякий час він став розкривати деякі з них і діставати звідти чеки і купюри.

Деякі листи все ж доходили до своїх адресатів. Однак їх розносили хлопчаки в обмін на дріб’язок, яку чоловік їм давав. Через деякий час Габріель навіть попросив додаткове навантаження у свого керівництва.

Тільки через кілька років стало відомо про те, що робив Габріель Марч ГРАНДОС. На пошту почали приходити скарги, і всі вони стосувалися районів, які повинен був обслуговувати ГРАНДОС.

За законами Іспанії за недоставлення лист листоноша може отримати до дев’яти років позбавлення волі. А Габріель ГРАНДОС не тільки викидав їх, але і привласнював собі значну суму грошей з конвертів. На його рахунку було 42 768 листів і близько 50 000 вкрадених євро. За рішенням суду, чолов’ягу  засудили до ув’язнення на 384 912 років, за що він потрапив в Книгу рекордів Гіннесса. Однак Габріелю пом’якшили вирок і його звільнили через 14 років, йому також було призначено штраф в 500 євро • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост