Уникайте п’яти помилок, які підвищують поширення COVID-19

З часом люди почали нехтувати інструкціями щодо стримування поширення коронавірусу. За багато місяців пандемії вони припинили дотримуватися правил і це є однією з причин зростання кількості випадків COVID-19 у світі. Тим часом, слід змиритися з тим, що вірус залишається на якийсь час у нашому житті, тому послабивши пильність, ви ризикуєте і своїм життям, і життям своїх близьких.

Коли блокування зняте, і життя повертається на звичне коло, для того, щоб все прийшло у норму, потрібен час. Однак і в цей період також слід бути уважними й уникати поширених помилок, щоб не підвищувати ймовірність поширення вірусу, пишеУкрінформ.

Помилка: відсутність карантину після контакту з вірусом

Якщо ви помилково вступили у контакт із людиною, інфікованою вірусом, ви маєте піти на карантин на 14 днів. Не має значення, проявляються у вас симптоми чи ні, але відокремити себе від інших необхідно, щоб убезпечити близьких. У багатьох людей хвороба перебігає безсимптомно, але вони можуть передавати вірус іншим.

Помилка: носіння маски із клапаном

Ви можете легко дихати через маску із клапаном, але через отвір також легко може проникнути й вірус. Клапан, що полегшує процес видиху і вдиху, не фільтрує повітря, і це збільшує ризик зараження. Якщо ви інфіковані, то, надягаючи такі маски, ви піддаєте життя інших людей серйозній небезпеці.

Помилка: відвідування зборів у закритих приміщеннях

Ви у безпеці тільки з людьми, які живуть разом з вами. Від інших слід триматися на відстані, навіть якщо це родичі, що мешкають поблизу, або ваші друзі і сусіди. Також краще по можливості уникати будь-яких громадських зібрань. Якщо ви і ваша родина вживає необхідних заходів обережності, щоб залишатися у безпеці, то інші люди можуть правила не виконувати, що може привести до небажаних наслідків.

Помилка: вважати лихоманку основним симптомом COVID

Лихоманка, безумовно, є одним з основних симптомів COVID, але не єдиним. Запаморочення, втрата нюху, слабкість, кашель й ознаки застуди також вказують на те, що ви інфіковані корона вірусом.

Не можна відмахнутися від цих попереджувальних знаків і покладатися тільки на свій градусник. У деяких людей температура тіла буває нормальна, навіть якщо вони інфіковані. Тож краще не скидати з рахунків усі сигнали, які подає тіло.

Помилка: допомагає тільки носіння маски

Маска – один із способів захистити себе та інших від вірусу. Але ігнорування інших правил допомагає вірусу розповсюджуватися, тому потрібні – дезінфекція поверхонь, регулярне миття рук, дотримання відстані, етикету при кашлі. Це також не менш важливі речі, яких необхідно дотримуватися.

 ЗакарпатПост