Авокадо, мигдаль, морква та інші поліпшать шкіру і волосся взимку

Зимова погода, деякі обмеження у сезонних фруктах й овочах можуть позначатися на стані шкіри і волосся. При цьому не завжди допомагають косметичні засоби, тому варто приділити увагу здоровим продуктам, які дійсно зберігають їм здоровий вигляд.

Так, для поліпшення шкіри фахівці радять п’ять продуктів, які слід додати у зимовий раціон, пишеУкрінформ.

Авокадо. Плід корисний і для здоров’я в цілому, і для шкіри. Він багатий вітаміном Е і корисними оліями, живить шкіру на клітинному рівні. Антиоксиданти в його складі захищають її від окислювального пошкодження.

Мигдаль. Суперпродукт, який також необхідний у щоденному раціоні. Ці горішки багаті натуральними елементами, які зволожують шкіру і запобігають її висиханню, зберігають здоров’я нігтів і волосся. Вітаміни в мигдалі допомагають боротися із ранніми ознаками старіння, оскільки мають властивість зволоження.

Морква. Цей коренеплід містить вітаміни групи В, РР, С, Е, К, в ньому присутній каротин – речовина, яка в організмі людини перетворюється на вітамін А. Вітамін С – один з найважливіших для здорової шкіри. Він допомагає у виробленні колагену, що зберігає її еластичність. Вживання моркви запобігає пігментації.

Помідори, у складі яких присутній лікопін, мають низку антивікових властивостей, що також сприяє виробленню колагену.

Зелений чай та його антиоксиданти живлять шкіру і роблять її еластичною. Напій має протизапальні властивості, котрі зціляють її зсередини. Регулярне вживання зеленого чаю запобігає лущенню шкіри і появі зморшок.

Стан волосся може поліпшити кокосова олія – найкраще для їхнього здоров’я. Продукт, багатий жирними кислотами, насичує волосся білком, робить його блискучим, насичує зсередини.

Додайте у свій раціон жирні кислоти омега, які відновлять втрату волосся і сприятимуть їх росту, а також достатню кількість білка і вітамінів. В ідеалі слід вживати 50-100 грамів білка на день у залежності від маси тіла. Харчування, бідне білком, може призвести до випадіння волосся.

Витончення і зменшення волосся може бути результатом нестачі поживних речовин. Виправить ситуацію добре збалансоване харчування, у складі якого найважливіші для волосся речовини – вітаміни А, С, D, біотин, залізо і цинк.

Стимулюють шкіру голови і допомагають збільшити довжину, густоту і товщину волосся маски, олії та масаж. Крім цього, слід відмовитися від куріння, яке погіршує здоров’я і шкіри, і волосся. Шкідлива звичка пошкоджує ДНК волосяних фолікулів. Це може стати причиною передчасної сивини і випадіння волосся.

 ЗакарпатПост