В Ужгороді продають королівське манго голд

Зараз в Ужгороді велике розмаїття різних овочів і фруктів. Є не лише наші, але й екзотичні.

Наприклад, газета ЯСНО знайшла дуже смачне манго по 250 гривень. У Києві за такий фрукт просять 340 гривень.

Фрукт соковитий, м’якоть дуже ароматна, нагадує абрикос і диню. Він дійсно кардинально відрізняється від звичайного манго. Це – все одно, що ніби порівняти 100 гривень зі 100 євро. Цікаво, а якими ж на смак тоді є ці плоди у Бразилії… адже там їх можна їсти прямо з дерев… а ці до нас ще довго їхали.

Але ростуть ці королівські плоди і в Індії, Таїланді, Індонезії та ряді інших екзотичних країн.

Цікаво, що в Індії будь-яке манго називають королівськими фруктами. Там їх їдять всі.

Щоб дізнатися більше, шукаємо інформацію чому.

Виявляється, жовта солодка м’якоть — суворий борець з багатьма недугами.

Манго вбиває ракові клітини, швидко перемагає грип і застуду, піднімає рівень гемоглобіну, зміцнює  імунітет. Плоди містять  безліч корисних мікроелементів та вітамінів.

А ще фрукт ідеально очищає пори шкіри, маска з нього робить обличчя гладеньким та свіжим, омолоджує його. Для цього достатньо подрібнити фрукт виделкою, додати трохи оливкової олії і нанести кашку на 15 хвилин на  шкіру. Для кращого ефекту процедуру треба проводити двічі на тиждень. Відтак на два тижні зробити перерву і все повторити.

Крім того, стиглі плоди використовують для приготування багатьох солодких страв, а недозрілі – вживають в складі солоних страв.

Та найголовніше інше.

Манго, або мангіфера індійська, що відома людям понад 4 тисячі років, у себе на батьківщині має ще й другу  назву – плід любові. Він – чудовий афродизіак, зміцнює чоловічу силу і посилює статевий потяг.

Індуси вірять, що дерево манго може виконати будь-яке бажання. Воно в них є священним і його листя там прийнято розкидати на весіллях, щоб побажати нареченим плодовитого шлюбу.

Крім того, у них існує звичай під час нового року вішати свіжий плід манго на вхідних дверях, щоб у будинок прийшли щастя і благословення.

Багато азіатських правителів мали власні мангові сади. Це вважалося ознакою високого соціального положення. До речі, мангове дерево дає врожаї із чотирьох років. Деякі дерева плодоносять навіть після 300-річчя.

ЗакарпатПост