У дитячій обласній лікарні в Мукачеві з’явилася Скринька Миколая

Мукачівські добродійниці взялися за роботу.

Поки дітки ще пишуть листи, «офіс Миколая» вже працює на повну силу. Чудотворець приходить до всіх дітей,иа щоб це здійснити, він має своїх янголів і на Землі.

Ідея втілення маленького свята для онкохворих та потребуючих виникла в Тетяни Шипот та її чоловіка після того, як їхній старший син помер від раку. Ідею пані Тетяни підхопили інші небайдужі волонтери.   

Світлана Дворниченко – волонтерка, якій наснився син Тетяни Шипот, і попросив, щоб вона допомагала  його мамі. Так почали допомагати дітям з онкогематологічного відділення.   

В дитячому онкологічному відділенні лікарні встановили скриньку,в якій малеча може залишити свого листа до Миколая з побажаннями. Пізніше ці листи публікуються на Facebook сторінці Тетяни Шипот, де кожен бажаючий може «забронювати» листа та відправити бажаний подарунок. Кошти не збирають, приймають виключно «дитячі замовлення». А цього року, каже пані Світлана, акція стала всеукраїнською, подарунки надходять з різних куточків  України. 

Необхідні речі: одяг, засоби гігієни та іграшки небайдужі відправляють не лише для онкохворих, а й для потребуючих дітей. Опікується і архімандрит Агапіт, збирають допомогу та підтримують дітей і їх батьків

Детальніше – у сюжеті М-студіо

ЗакарпатПост