Вживання сушених фруктів покращує живлення в цілому і здоров’я

Дослідники прийшли до висновку, що вживання сушених фруктів – без додавання цукру – може бути ефективним способом збільшити споживання життєво важливих поживних речовин.

Фрукти – чудове джерело поживних речовин, таких як клітковина і калій, яких багатьом людям не вистачає у раціоні. Вони також містять біоактивні живильні речовини, які забезпечують додаткову користь для здоров’я, включаючи поліфеноли і каротиноїди.

Дослідження показують, що вживання фруктів пов’язано з більш низьким ризиком серцево-судинних захворювань, раку та діабету 2 типу.

Сушені фрукти мають ряд переваг перед свіжими фруктами з точки зору вартості, доступності та простоти зберігання і транспортування. Вони також можуть замінити більш нездорову закуску із високим вмістом цукру, солі і насичених жирів.

У той же час, однак, є побоювання з приводу надмірного споживання, що веде до надмірного споживання калорій, оскільки сушені фрукти є таки «енергетично насиченою» формою фруктів, пише Укрінформ.

Сухофрукти можуть бути відмінним вибором для поживної закуски, якщо не містять доданих цукрів.

Результати недавнього дослідження показали, що навіть після поправки на демографічні чинники і фактори способу життя учасники, які їли значну кількість сухофруктів, мали тенденцію до кращого харчування, більш низький ІМТ, меншу окружність талії і більш низькі систолі кров’яного тиску порівняно з тими, хто цього не робив.

 ЗакарпатПост