В Ужгороді на Корятовича продають ялинки. Просять від 250 гривень. ВІДЕО

Живі ялинки для новорічно-різдвяних свят почали продавати відсьогодні в Ужгороді. В місті визначили спеціальні місця, де офіційно дозволили торгувати ними. Про це розповів начальник управління економічного розвитку міськради Павло Логвінов.

Із 14 грудня ужгородка Мар’яна почала продавати ялинки на площі Корятовича. Торгуватиме до Нового року, а також у січні. Каже: наразі сюди привезли 30 дерев, усі вони чиповані.

“І 31 грудня, і 1 січня продаватиму. Буває, люди не мають змоги купити до 31 грудня. У когось робота не дозволяє або ще щось. Дуже багато минулого року з-за кордону приїхали, жили у готелях і хотіли собі якусь ялинку купити. Тому і першого січня купують”, — розповіла жінка.

Вартість ялинок — від 250 гривень за двометрову. Живу триметрову з чипом можна придбати в середньому за 700-800. Такі ж ціни пропонують і в Боздоському парку. Цьогоріч це головне місце в Ужгороді, де дозволили продавати ялинки, — розповів начальник управління економічного розвитку міськради Павло Логвінов.

“Туди ми плануємо перемістити всю ту масу, яка продавала по вулиці Бородіна. Це буде новорічно-різдвяний ярмарок на території Боздоського парку. У той же час визначено наступні локації: поблизу ринку на вулиці Заньковецької, ринок “Нива” (на Радванці), поблизу колишньої хімчистки на ринку “Білочка” і на розі вулиць Закарпатської і Собранецької поблизу торгового центру. Також на вулиці Підградській біля другого автовокзалу”, — розповів Павло Логвінов.

Продавати ялинки цього року не дозволили, зокрема, на “П’яному ринку”. Причина, за словами Логвінова, — ремонтні роботи та ускладнення там руху транспорту, так в умовах пандемії, каже, хочуть уникнути скупчення людей. Наразі ж сюди дерева привезли. Ужгородець Микола каже: такі не розглядає. Бере, зазвичай, маленьку.

“Квартира не дуже велика, — пояснив чоловік. — І місця для розташування таких великих мало. Тому я беру такі, будемо казати, живі ялинки з відходів. Їхня вартість — від 100 гривень. Якщо ялинки є прикрасою — це досить добре. Але є варварське відношення до ялинок, тобто зрубують верхів’я з ялини, яка вже має більше 20-30 років. І ці ялинки далі практично не ростуть”.

До Ужгорода продавати ялинки приїхали підприємці з різних районів Закарпаття, а також із Львівщини та Івано-Франківщини, — розповідає Павло Логвінов. Щоб торгувати, вони мали звернутися до міськради і заплатити за користування територією і послуги прибирання. Також каже: чипи на ялинках та документи на них перевірятимуть поліцейські з працівниками екологічної інспекції.

Більше – у сюжеті Суспільного.

ЗакарпатПост