В Ужгороді на Кірпічці Парафія Божого Милосердя будує церкву

Спорудження церкви майже на завершальній стадії. Вона досить велика і зводиться в сучасному стилі.

Біля церкви можна побачити і графік богослужінь, і оголошення, і побажання вірникам.

А що відомо вам про цю церкву?

Як повідомляє Мукачівська греко-католицька єпархія, Парафія Марія-Повчанської Ікони Божої Матері в Ужгороді була заснована греко-католицькою релігійною громадою 24 лютого 2005 року. А 18 червня 2005 року освячено наріжний камінь, для спорудження під одним дахом двох храмів – греко- і римо-католицького. На цій посвяті були присутніми апостольський нунцій Іван Юркович, владика Мілан Шашік, покійний єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії, екселенція Антал Майнек єпископ Мукачівської римо-католицької дієцезії, та брати менші на чолі з о. Іваном Пєхотою.

Ікона Матері Божої з Повчі, має свою непросту історію. Сьогодні Маріяповч знаходиться на території Угорщини, до війни для вірних Мукачівської греко-католицької єпархії це місце було винятковою святинею. Особливістю парафії Марія-Повчанської Ікони Божої Матері, є те що нею опікуються чин братів менших – францисканців. Через братів в повні проявляється францисканський дар примирення.

З осені 2005 року греко-католицькі вірні служили в каплиці Марія-Повчанської Божої матері. В тому ж році розпочато будову монастиря. Вже на той момент згуртувалися група вірних котрі й сталися основою майбутньої парафії.

Дбаючи про належну духовну опіку всіх парафій Мукачівької греко-католицької єпархії владикою Міланом призначено з 01 вересня 2006 року адміністратором парафії Ікони Марія-Повчанської Божої Матері о. Косма Холлєк, Чину Братів Менших.

В 2010 році розпочато виливання складного фундаменту під майбутню церкву. 2011 року розпочато також будову будинку для бідних, брати почали допомагати бідним даючи їм теплі обіди, чи навіть речі котрі парафіяни приносили.

При парафії діє кілька спільнот: “Жива Вода”, що займається роботою з молоддю,  “Ковчег віри” – для дітей, котрі збираються біля монастиря, “Veritas” – об’єднує інтелектуальну молодь, переважно студентів.

ЗакарпатПост