Закарпатські лікарі розповіли про стан трьох важких потерпілих у страшній аварії, яку скоїв п’яний ужгородець а друзі збирають кошти на лікування. ВІДЕО

У результаті аварії, що трапилася 12 грудня на Іршавщині, Богдана Щербан, Євгенія П’ятка із Хуста та Василь Матіко з Іршави серйозно постраждали. Винуватцем ДТП став 35-річний ужгородець, який сів за кермо на підпитку. Зараз чоловік під слідством, а потерпілі борються за життя. Ще один учасник аварії, на жаль, загинув.

Усі троє пасажирів автомобіля «Ford Escort” під керуванням 26-річного жителя села Осій, який на жаль, і пішов із життя, у важкому стані.

Наразі Євгенію прооперували. У неї діагностували численні забої голови та внутрішню кровотечу. Її стан розцінюють як середньої важкості. Для подальшого лікування батьки вирішили перевезти її до Хуста.

“Стан донечки зараз стабільний. Ми її забираємо додому, – наголошує Наталія П’ятка. – У Іршаві немає КТ. У Хусті їй буде краще. Хочу подякувати лікарям, які зробили все можливе. Аварія була важка”.

За словами завідувача реанімаційним відделенням Іршавської райлікарні Василя Липея, Богдана Щербан також мала внутрішньочерепну травму, травму грудної клітини і перелом лівої стегнової кістки. Її також планують перевозити до Хустської лікарні.

“Ми хотіли сьогодні перевезти доньку, але лікарі стверджують, що ще зарано – каже батько потерпілої Іван Щербан. – Вони наполягають, що ще хоча б добу має пробути у Іршаві, бо травми в неї дуже серйозні”.

Але у найважчому стані після страшної аварії Василь.

“Мені зателефонували хлопці, синові друзі. Вони сказали, що сталася біда. Ми зразу приїхали у лікарню. Уже тут дізналися, що хлопець, який був за кермом, помер, а іншим надавали допомогу”, – розповідає батько хлопця Іван Матіко.

У хлопця важка травма грудної клітини і попереду багато операцій.

“У нього травма грудної клітини, внутрішньочерепна травма, пошкодження печінки та селезінки, вивих ключового суглобу. Операції будуть, але це – питання часу”, – запевняє лікар.

Друзі просять усіх небайдужих допомогти фінансово і врятувати життя молодих людей.

Переказувати кошти можна на рахунки:

Карта батька Василя УКРСИББАНК 5354 3210 0238 1516 (Матіко Василь) – Карта сестри Богдани ПРИВАТБАНК 4149 4991 2520 7280 (Бойсак Яна) #help Vasyl Matiko Богдана Щербан

Більше дивіться у сюжеті Першого кабельного.

ЗакарпатПост