Звіт курям на сміх? Митниця прозвітувала про те, що за 11 місяців 2020 року виявила незаконне вивезення 17,7 м куб лісоматеріалів на суму 600 грн

Митниця прозвітувала за роботу за 11 місяці цього року.

Деякі їхні цифри не просто смішать, а шокують, наприклад про те, що з січня по листопад митниця виявила незаконне вивезення 17,7 м куб лісоматеріалів на суму майже 600 грн. Виходить, що вагони з лісом вивозять цілком законно!?

Читайте самі! Текст цитуємо без змін.

“Як поінформували в управлінні запобігання та протидії контрабанді та порушенням митних правил Закарпатської митниці Держмитслужби, за результатами здійснення аналітичної роботи, проведення на її підставі додаткових контрольних та перевірочних заходів упродовж січня-листопада 2020 року запроваджено 37 справ про порушення митних правил на загальну суму 145,3 млн  грн, з яких  недобори склали 86,7 грн.

За 11 місяців п.р. за результатами здійснення моніторингу баз даних попередніх декларацій та попередніх повідомлень, а також експортних декларацій, вивезення товарів та транзитних переміщень, було поставлено на контроль 72 «ризикові» зовнішньоекономічні операції (54 – імпортні, 10 – експортні, 8 – транзит) для відпрацювання оперативними підрозділами управління ЗПМП. В результаті запроваджено 5 справ про ПМП на загальну суму 4, 5 млн грн. Зокрема: 257 шт мобільних телефонів на суму 1,2 млн грн.; 17,7 м куб лісоматеріалів на суму майже 600грн; 1089 шт електричних та газових плит, варочних поверхонь на суму 2,4 млн грн.

За результатом аналізу баз даних митниці, додатковому опрацюванні поданих впунктах пропуску документів було запроваджено 18 справ про порушення митних правил на суму 137,5 млн грн.

За результатами здійснення аналітичноїта пошукової роботи, додатковому опрацюванні поданих в пунктах пропускудокументів, в тому числі й на підставі відповідей митних органів іноземних держав на запити було запроваджено 14 справ про ПМП за ознаками ст. 483 МКУ за фактами ввезення на територію України придбаних за кордоном транспортних засобів на підставі документів, що містять неправдиві відомості (підроблені доручення, перебування на постійному консульському обліку тощо) загальна вартість за цими справами склала близько 3,3 млн грн.

Також здійснюється моніторинг таперевірка законності ввезення на митну територію України товарів (транспортних засобів) суб’єктами ЗЕД. За результатами проведеної перевірки та на підставі опрацьованихматеріалів запроваджено 11 справ про ПМП згідно ч.4 ст. 470 МК України”, – повідомила пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби.

ЗакарпатПост