Чому на Закарпатті масово вбивають диких тварин

У багатьох країнах світу Україна асоціюється з Чорнобилем. Погодьтесь, далеко не найкраще порівняння. У сусідів-угорців Закарпаття асоціюється з тисячами тонн пляшок у річках, які пливуть до них. Теж соромно при думці про це. Хіба приємно, коли нас впізнають за екологічними проблемами? – пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО

У Прип’яті сьогодні ніхто не живе. Це – пустинне місце, де почала відновлюватись природа, де виростають могутні дерева, де з’являються рідкісні тварини… а Закарпаття? У нас усе з точністю до навпаки! Мисливці та браконьєри перебили в лісах майже всю дичину. Пригадуєте скандал, коли лісник убив рись? А що інший – ведмедя і косулю? Це – лише верхівка айсберга! Таких випадків не десятки і навіть не сотні… тисячі! Щороку! Той, хто причетний до лісу, робить там страшні справи! У нас майже не залишилося ні вовків, ні ведмедів, ні кабанів, на межі зникнення червонокнижна рись. Побачити у лісі косулю – велика рідкість, а в наших сусідів-словаків вони бігають по парках у містах і ні в кого не піднімається рука вбити дику тварину!

У нас відстрілюють невинних качок, фазанів – усе, що рухається. Це – своєрідна розвага для політиків і чиновників, це – спосіб поїсти м’яса для тих, хто пропиває зарплату… Це – не регулювання чисельності тварин, а масова страта птахів і диких звірів! Причому найчастіше це роблять ті, хто має достатньо коштів не лише для того, щоб купити собі  величезний шматок м’яса, але й щоб наїстися його досхочу в найдорожчому ресторані.

Тож що за варварське ставлення до природи? Із таким відношенням скоро в наших лісах ведмеді залишаться лише в Синевирі у реабілітаційному центрі, вовки – теж на Міжгірщині у екопарку,  а на кабанів будемо дивитись тільки на картинках. Це незворотно вплине і на життя людей, викличе появу нових хвороб і не лише глобального потепління, але й різних катастроф, про які ми навіть не підозрюємо • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост