Чому спати голим дуже корисно

Свіже повітря, зручний матрац, приємна на дотик постільна білизна, темрява і тиша в кімнаті мають великий вплив на якість сну.

Однак експерти закликають людей спробувати хоча б один раз лягти спати оголеними, і вже вранці відчути цілий ряд переваг подібного виду нічного відпочинку, пише Укрінформ.

Контроль температури тіла. Під час сну температура тіла людини починає знижуватися, але коли шкіру облягає щільна тканина піжами, природна реакція організму блокується. З цієї причини може виникати відчуття неспокою, що не дасть добре виспатися. Але якщо перед тим, як лягти у ліжко, повністю оголитися, тіло не перегріватиметься, а шкіра отримає можливість вільно дихати.

Виробництво гормону сну. Для досягнення якісного нічного відпочинку, дуже важливо зберегти баланс гормону сну – мелатоніну. Щоб він вироблявся у достатній кількості, важливо дотримуватися температури повітря в приміщенні не вище 21 градуса, вимкнути світло і роздягнутися.

Поліпшення інтимних відносин. Коли ваша кохана людина опиняється поруч без одягу, то у вас в організмі почне вироблятися статевий гормон окситоцин, який підвищить якість сну і подарує відчуття щастя. Сон в оголеному вигляді поліпшить відносини з другою половинкою.

Регуляція гормонів стресу. Якщо температура повітря в кімнаті відповідає нормі, а людині дуже жарко перебувати під ковдрою, то це може свідчити про збільшення вироблення кортизолу. З цієї причини вранці ви можете сильно хотіти їсти, що у свою чергу призведе до переїдання і набору зайвих кілограмів.

Крім цього людина може відчувати себе нервовою і бути надмірно дратівливою. Сон у голому вигляді допоможе знизити рівень гормону стресу.

Поява почуття задоволення. Нічний відпочинок без одягу налагоджує роботу системи кровообігу і дарує приємні відчуття. Тому сон буде приємним і якісним.

Якщо ви часто не можете заснути ввечері, спробуйте спати оголеним.

Психологічне розкріпачення. Відмова на ніч від будь-якого одягу допомагає розслабитися у психологічному плані, відчувати себе більш впевнено. Це дозволить відпочити не тільки у фізичному плані, а й ментально.

 ЗакарпатПост