Чотирирічна дівчинка передбачила вагітність матері, термін пологів і стать новонароджених близнюків

Жінка народила недоношених близнюків під час карантину, після того як чотирирічна донька передбачила її вагітність, стать своїх братів і сестер і навіть час їхнього народження, пише газета ЯСНО.

Коли Саманта Лубанзу (36 років) та її чоловік Луїс (38) дізнались, що у них будуть двійнята, дуже зраділи.  У них було двоє дітей, але пара мріяла ще про одного-двох.

Їхня чотирирічна дочка Еліяна народилася завдяки ЕКО, її дворічний брат Луїс Джен був зачатий природним шляхом, як і піврічні близнюки Амелія та Леві – результат несподіваної вагітності.

Саманта з південного Манчестера (Англія) розповіла, як Еліяна одного вечора сказала їй, що у неї в животі «хлопчик і дівчинка» – за п’ять тижнів до того, як вони з чоловіком дізналися, що вона вагітна. Про випадок написала британська газета The Sun.

На 16-му тижні подружжя дізналося, що Саманта виношує хлопчика та дівчинку, як сказала Еліяна.

Потім, через місяць, жінці сказали, що вона повинна народити 10 липня. А от старша донька ще перед тим заявила, що діти з’являться на світ під тим номером, який у родини на вхідних дверях, а потім додала, що насправді братик та сестричка повинні народитися раніше.

«Я була вражена тим, наскільки точною була Еліяна», – сказала Саманта. – Я запитала її, звідки вона все це знає, і вона знову відповіла, що Бог їй сказав! Усе ж мушу визнати, мене це заспокоїло, бо я весь час вагітності боялася, що щось може піти не так.

Одного ранку жінка прокинулася і не змогла встати з ліжка. Коли їй нарешті вдалося піднятися, вона відчула сильний біль переймів. Запаморочення та блювота попереджали її про те, що починаються пологи, і вона знала, що їй потрібно потрапити якомога скоріше до лікарні. Термін був усього 27 тижнів і шість днів вагітності. Саманта знала, що кожен додатковий день в утробі дає близнюкам більше шансів на виживання.

Отже, їй ввели ліки для зупинки пологів, що дало лікарям час вводити додаткові препарати, котрі сприяють пришвидшенню розвитку легенів близнюків, щоб вони могли дихати після появи на світ.

Незважаючи на втручання, протягом 24 годин шийка матки розширилася на 3 см і пологи почалися. 17 квітня двійнята народилися. Між дітьми інтервал – година і 10 хвилин.

Амелія народилася першою і важила всього кілограм. Розташування Леві було таким, що проглядалася лише рука, решта тіла залишалася в утробі, що було небезпечним. Тому лікарям довелося розглянути можливість кесаревого розтину. Натомість жінці ввели якісь препарати – і Леві народився природним шляхом, вагою всього 993 грами.

Саманта мала партнерські пологи… чоловік підтримував її по телефону. І він, і донька були вражені, наскільки крихітними були двійнята. Матері не дозволили доторкнутися до них або обійняти, відразу після пологів їх відвезли в реанімацію. Вперше Саманта побачила їх через три години, до того часу вони вже були в інкубаторах і вкриті дротами. Близнюки пробули в лікарні 61 день. Зараз вони абсолютно здорові і зустрінуть Новий рік у великій щасливій родині • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост