Пасажири заплатили замість водія 17 тисяч штрафу: він розплакався від щастя. ФОТО. ВІДЕО

У цьому районі транспорт ходить дуже рідко, і пасажири часто просять підвезти.

У Миколаєві пасажири маршрутки і сотні місцевих жителів допомогли заплатити водієві громадського транспорту величезний штраф у розмірі 17 000 грн за порушення карантину. Про це повідомляють журналісти «Сьогодні».

Все почалося з того, що на початку жовтня поліція зупинила маршрутку, у якій пасажири стояли. Це порушення правил карантину, і на водія склали протокол.

Гроші зібрали за п’ять днів, були такі люди, які не жаліли і 500 грн. Він всім дякував, навіть розплакався.

Пізніше маршрутник за рішенням суду був оштрафований. Але ситуація набула зовсім несподіваного повороту.

«Все це відбулося у Матвіївці – це один з мікрорайонів Миколаєва, де живе багато чиновників. Як не парадоксально, але з громадським транспортом у нас проблема. До нас у день приїжджають лише чотири автобуси і дві маршрутки. В один з дощовитих днів пасажирів у маршрутці було більше, ніж треба. Норма перевищена на чотири чи п’ять людей», – розповідає місцева жителька Катерина Ангелова.

Маршрутку зупинила поліція і виписала водієві штраф у 17 тисяч грн.

«2 грудня відбувся суд, який постановив оштрафувати водія. Маршрутник розповів про це в інтернет-спільноті в соцмережі. Коли це прочитали матвіївці, то самі запропонували йому допомогу. Водій, як виявилося, людина скромна і спочатку відмовився від допомоги. Тоді люди звернулися до мене як до адміністратора цієї групи і попросили організувати збір грошей. Зрештою відгукнулися близько 200 людей, було зібрано і 17 тисяч грн, і суму для погашення судових витрат», – каже Ангелова.

За її словами, люди відгукнулися після того, як дізналися, що дохід сім’ї водія невеликий.

«Гроші зібрали за п’ять днів, були такі люди, які не жаліли і 500 грн. Реакція водія була вибуховою. Він всім дякував, навіть розплакався. Зізнався, що подумував уже брати кредит. Якщо ще й ця людина з’їде з маршруту, то нам тільки на оленях добиратися», – уточнює Ангелова.

До цього активістка додала, що вся Матвіївка хотіла б звернути увагу влади на проблему з транспортом у мікрорайоні. Часто буває так, що транспорт доводиться чекати близько години, тому люди і просяться у салон.
Відео можна переглянути ТУТ.

ЗакарпатПост