Нашпиговані хімією продукти та забруднена земля: як труять себе закарпатці

Масові вирубки в Карпатах, пересихання криниць, катастрофічні повені, забруднення річок, засмічення лісів, годування хімікатами на тваринницьких фермах та птахофабриках  курей, свиней, корів, обприскування полів пестицидами, нашпиговані антибіотиками м’ясні та молочні продукти у магазинах… Усе це – результат недбальства та хамського ставлення до природи. От потім і маємо пандемії, нечувані досі алергії, хворих дітей і масу інших проблем. Чому наші земляки не вміють бережливо ставитись до довкілля, чому гублять усе довкола себе і від цього страждають самі ж?

Люди абсолютно справедливо говорять про зміну клімату. Наша діяльність прирікає Землю на загибель. Вчені усього світу доводять, що на це впливає забруднення земель і повітря, використання добрив, перетворення земель на промислові зони та багато інших факторів. Зараз ми поговоримо про землі, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО

Відомо, що через зростання кількості населення планети людям потрібно заселяти більші площі. Тобто знищуються незаймані природні зони, у містах забудовуються лісисті ділянки, висушуються озера… але ще гірше те, що для споживання люди розводять багато домашніх тварин. Звучить дивно, але це правда. Курей, свиней, телят нашпиговують антибіотиками та гормонами, а потім люди споживають це м’ясо, молоко, сир, яйця, потім екскрементами тварин удобрюють ґрунти під посіви. Земля стає зараженою хімією. Навіть рослинництво потерпає від величезної кількості хімії, адже посіви теж «підживлюють» різними хімічними добривами. Людина це все споживає – і хворіє. Гормони росту для тварин, які знаходяться у кормах,  викликають ріст і розмноження ракових клітин, нові захворювання…. І ця пандемія колись може здаватись лише квіточками • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост