Чим закарпатцям запам’ятався 2020 рік: область стала рекордсменом України за ремонтом доріг

У грудні зазвичай прийнято підбивати підсумки року, що минає. Яким 2020-й був для закарпатців та України загалом? Одне слово – для більшості дуже важким! Пандемія і різні карантинні обмеження жорстоко вдарили по всіх сферах життя. І це відчули на собі майже всі наші земляки. Дехто перехворів коронавірусом, хтось від нього навіть помер. Як відкриті рани, оголилися проблеми зі здоров’ям наших краян. Раніше про це думали далеко не всі, а тепер багато хто задумався над неякісними продуктами з супермаркетів та  вбитим імунітетом від малорухливого способу життя, багатогодинного просиджування перед телевізором чи з телефоном у руках замість того, щоб прогулятися на свіжому повітрі. Цей рік став роком переосмислення найважливіших принципів і великих змін для кожного. На жаль, часто вони були не зовсім позитивні, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО

Ремонти доріг

Та все ж не все в нас так було і погано у 2020 році. З тих же коронавірусних коштів велику суму було спрямовано на ремонт доріг. За словами Олексія Петрова, за цей рік на Закарпатті відремонтували більше доріг, ніж за останні 10. Дійсно, у цьому році Закарпаття стало лідером в Україні за кількістю дорожніх ремонтів – полагоджено 370 кілометрів доріг державного значення! Це приємно. Лише днями, для прикладу, відкрили найбільш високогірну трасу України за напрямком Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я з виходом до гордості Карпат – Синевирського озера.

А ще перед виборами в кожному куточку щось робилося. Показово, звісно. Але все ж… Хоч якась мінімальна користь із чиновників…

Що стосується транспортного сполучення, то поталанило нам лише з наземним, бо повітряне, незважаючи на великі обіцянки, так і не відновили, хоча говорилося про запуск аеропорту «Ужгород» і будівництво ще одного нового летовища в області. Та поки що далі обіцянок справа не зрушилась із мертвої точки. Виходить, що якщо вірити чиновникам, то в нас незабаром побудують ще й космодром, а в кожному селі буде станція метро.

Але це так… для жарту. А от із залізничним сполученням у цьому році в нас були серйозні труднощі, враховуючи карантин, коли рух поїздів взагалі відмінили, обіцяне Інтерсіті до Києва так і не запустили, та ще й прикрили Ужгородську дитячу залізницю. Якою буде її подальша доля – поки що невідомо  • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост