На Закарпатті створять аудіогіди-мандрівки Ужанською долиною

На Закарпатті стартував проєкт «Промоція історико-культурної та природної спадщини Ужанської долини через формування нових партнерств і створення спільних продуктів».

Його реалізовує громадська організація «Щасливі діти» у партнерстві з ГО «Асоціація фахівців туристичного супроводу Закарпаття» за підтримки Українського культурного фонду та Закарпатської ОДА.

Мета проєкту – сприяти промоції та покращенню туристичної привабливості Ужанської долини, інтеграції культури в щоденні громадські та бізнесові практики шляхом об’єднання зусиль представників різних галузей і створення краєзнавчих культурно-пізнавальних продуктів.

Проєкт є логічним продовженням та масштабування ідеї «Пізнай Ужгород», в рамках реалізації якої було видано набір з 10 листівок та маршрутів, розміщених у вільному доступі на міжнародній платформі izi.travel. Нова ініціатива пропонує пізнавати історичні, природні, архітектурні, культурні та гастрономічні родзинки Ужанської долини.

“Попередній проєкт, показав, що такого типу культурно-туристичні продукти дуже потрібні аудиторії, особливо в умовах пандемії. Контент цікавий як для внутрішніх, так і зовнішнх туристів. Тому не було сумнівів, що його потрібно масштабувати. Так виникла ідея створити “Пізнай Ужанську долину”, — пояснила авторка проєкту Людмила Сюзева.

У планах проєктної команди створити: відео-візитівку Ужанської долини; 10 унікальних маршрутів (авто, вело, пішохідних) для самостійних подорожей, художньо відтворених у сувенірному наборі листівок «Пізнай Ужанську долину»; 10 двомовних (українською і англійською) аудіогідів, доступних на платформі міжнародного мобільного додатку izi.travel (згенеровані QR-коди – посилання на аудіогіди будуть відтворені і у листівках); 10 фотоальбомів об’єктів історико-культурної та природної спадщини.

Посилить промоцію регіону потужна інформаційна кампанія. Над проєктом працюватимуть: екскурсоводи, історики, художники, дизайнери, відеографи, режисери, фотографи, лісівники та журналісти.

Свою підтримку проєкту надає і Закарпатська ОДА. Начальник Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Маріанна Готра разом з проєктною командою проведуть три зустрічі з представниками влади, бізнесу, громади територіальних громад Ужгородського району. Адже, за її словами, важливо налагоджувати співпрацю між усіма зацікавленими у розвитку культурно-туристичного потенціалу Ужанщини, заохочувати місцевих мешканців і представників бізнесу до участі у проєкті та промоції краю, повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

ЗакарпатПост