Site icon zakarpatpost.net

Чому закарпатські ріки спускають каналізацію та кидають у воду трупи тварин

User comments

Без води наше життя неможливе, але дбайливо її використовувати ми не вміємо… Не всі, звісно, але більшість. Те ж тваринництво неабияк отруює воду тими ж хімікатами. Заводи, фабрики, шкідливими викидами в атмосферу також знищують джерело нашого життя, адже у вигляді дощів уся гидотна повертається на землю. На вулицях ми вдихаємо шкідливі гази, а вдома п’ємо з кранів неякісну воду, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО

У деяких містах Закарпаття у річки спускають навіть каналізаційні стоки, що взагалі категорично заборонено. І керівництво про це знає, але чиновників усе влаштовує. А у воду потрапляють не лише людські фекалії, але й вода з пральних машин, від миття посуду, з найрізноманітнішими побутовими засобами, промислові хімікати, пестициди, що потім повертається до всіх, хто так робить… адже, як відомо, у природі існує кругообіг.

Крім того, закарпатці часто використовують річки як звалища для сміття. Що лише не плаває у наших водоймах? І трупи тварин, і кілометрові смуги пластику, склотара. Немає в нашому краї такої ріки, аби в ній не було сміття. На що лише перетворюються береги водойм після пікніків! На природі за собою прибирають далеко не всі, а чиновники навіть не думають про те, аби там розставити великі сміттєві контейнери, або щоб штрафувати порушників, як, наприклад, у Німеччині • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост

Exit mobile version