Дві ужгородки привласнили майно в Боздоському парку, на них відкрили аж 5 кримінальних справ

Двоє жінок обгрунтовано підозрюються в незаконному привласненні об’єкта нерухомого майна в одному із комунальних парків Ужгорода. Загалом за даним фактом відкрито п’ять кримінальних проваджень

Слідчі Головного управління поліції Закарпаття проводять досудове розслідування за фактом незаконного привласнення нерухомості в одному з комунальних парків Ужгорода, на вулиці Возз’єднання. В ході слідства поліцейські встановили, що ужгородка виготовила підроблені документи для отримання права власності на нерухомість, площею 27, 50 м2. Для завершення свого умислу жінка залучила до злочину державного реєстратора речових прав на нерухоме майно.

Посадовиця увійшла до автоматизованої системи державного реєстру під власним логіном і паролем, та оформила право власності на нерухомість в обхід Законів України. Після цього підозрювана продала об’єкт, і відповідно до договору купівлі-продажу отримала грошові кошти в сумі понад 50 тисяч гривень.

Своїми незаконними діями обидві завдали місту збитків на 175 тисяч гривень.

В результаті ретельного розслідування ініціаторці злочину вже повідомлено про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України. Йдеться про організацію злочину та шахрайство, вчинене у великих розмірах, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Окрім цього, підозрюваній вже обрано запобіжний захід – відповідно до рішення суду жінка перебуває під домашнім арештом.

Її спільниці, державному реєстратору, слідчі повідомили про підозру у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.3 ст.190, ч.3 ст.362 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, вчинені особою, яка має право доступу до неї за участі спільників. Посадовиця, як і її спільниця, наразі перебуває під домашнім арештом.

Крім цього, слідчі проводять за даним фактом розслідування й за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі за всіма фактами слідство ще триває. Поліцейські готують необхідні матеріали для скерування кримінальних проваджень з обвинувальними актами до суду, інформує Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

ЗакарпатПост