Американцям, що змушені сидіти вдома під час карантину виплачуватимуть по $2000 на місяць

На українців незабаром чекає карантин… вдома ми сидітимемо за власний рахунок. Зараз певній категорії підприємців (і то не всім) виплачують за весь період карантину сміховинні 8 тисяч гривень… але ж люди втратили не стільки! А ось подивіться, як дбають про народ у США!

Демократи готові обговорити збільшення стимулюючої виплати американцям з 600 до 2000 доларів в межах законопроєкту про виділення 900 мільярдів доларів на підтримку американської економіки в умовах пандемії COVID-19.

Про це на своїй сторінці у Twitter повідомила спікерка палати представників США Ненсі Пелосі, повідомляє ТСН.

Республіканці неодноразово відмовлялися сказати, яку суму президент хоче отримати в якості прямих виплат, – написала вона. – Нарешті, президент погодився на дві тисячі доларів. Демократи готові винести це питання на обговорення на цьому тижні”.

Напередодні чинний президент Дональд Трамп відмовився підписувати відповідний законопроєкт. Зокрема, передбачену для американців стимулюючу виплату в розмірі 600 доларів він назвав “сміховинно низькою”, закликавши Конгрес збільшити її до двох тисяч доларів на людину або до чотирьох тисяч доларів на пару. 

Раніше документ, який передбачав виділення коштів на боротьбу з коронавірусом, а також фінансову допомогу для приватних осіб та підприємств, схвалили обидві палати Конгресу США.

Згідно із ним, більшість американців мала б отримати стимулюючу виплату в розмірі 600 доларів, а щотижневі виплати по безробіттю зросли б на 300 доларів.

Водночас сотні мільярдів доларів мали б піти на підтримку сфери охорони здоров’я, вакцинацію від коронавірусу, субсидії для постраждалих підприємств, ресторанів та театрів, фінансування шкіл, медичних установ тощо.

ЗакарпатПост