COVID-19 та втрата дитини: закарпатка місяць лікується в пологовому. ВІДЕО

Близько місяця перебуває в пологовому будинку Ужгорода жителька Тячівщини. Про це нині розповів директор медзакладу Олег Онопко. Її привезли туди на 25-му тижні вагітності з коронавірусом та пневмонією і підключили до апарату штучної вентиляції легень. Вона втратила дитину.

Наталія зараз перебуває в реанімаційному відділенні пологового будинку. Тут вона проходить реабілітацію. Каже: почувається нормально, повідомляє Суспільне.

“Мала температуру. Лежала в Обласній інфекційній лікарні. Далі я не пам’ятаю”, — сказала жінка.

Лікар-анестезіолог Іван Петрінко розповів: пацієнтка до пологового будинку прибула 25 листопада з підозрою на COVID-19 та з підтвердженою пневмонією. 1 грудня її стан погіршився.

“Наступного дня, 2 грудня, зранку їй стало гірше, але до 14 години їй вже дуже стало зле. Виникла дуже важка дихальна недостатність, сатурація знизилася до 60, частота дихання була 50, тобто все показувало, що її треба переводити на штучну вентиляцію легень. Ще декілька днів вона знаходилася на таких жорстких умовах ШВЛ”, — розповів Іван Петрінко.

16 днів жінка перебувала на штучній вентиляції легень, — каже директор пологового будинку Олег Онопко.

“За цей час, на жаль, сталася антенатальна загибель плоду, дитинка померла внутрішньоутробно. Слава Богу, вдалося завершити все консервативно, вона не потребувала операції, яку важко б перенесла”, — сказав лікар.

За його словами, зараз Наталія також перебуває в пологовому, її стан покращився, але вона залишається кисневозалежною і потребує ще довготривалої реабілітації.

За словами Олега Онопка, жінку планують перевести на лікування в районну або обласну лікарню.

ЗакарпатПост