Угорці категорично проти російської вакцини, але керівники держави їх не чують

Що думають про вакцинацію наші найближчі сусіди

В Україні вакцин поки немає. А як справи у наших сусідів? Цікаво, що Угорщина – єдина з європейців погодилася придбати російську вакцину Sputnik V. Тут велику роль зіграло політичне підґрунтя. Адже всім відомо про скандальну дружбу Орбана з Путіним. Керівникам держав байдуже, що думає населення, пише газета ЯСНО.

Наразі в Угорщині вже проходить тестування російської вакцини, а в недалекому майбутньому наші сусіди навіть самі планують почати виробництво саме російської вакцини від COVID-19.

 Днями угорський сайт Euronews опублікував дослідження про думку угорців щодо вакцинації.

Результати показують, що переважна більшість людей взагалі не хочуть робити щеплення. Лише 17 відсотків опитаних готові вакцинуватися, а цілих 47 відсотків однозначно відкинули таку можливість, 36 відсотків ще не вирішили, що робити.

Але найцікавішою є друга частина опитування. Там зазначено, що більшість респондентів обрали б вакцину, виготовлену в Угорщині, трохи менше просили б вакцину, розроблену в США, але вони чітко відкинули б вакцину російського виробництва, замовлену урядом Угорщини. Лише 7% угорців зробили б собі щеплення препаратом Sputnik V, і ще менше, лише 4%, попросили б китайську вакцину.

Цікаво, що в самій Росії у ефективність вакцини проти коронавірусу люди також не вірять.

Зокрема, як показує дослідження ЕР, 73% опитаних заявили, що не готові до вакцинації від COVID-19, ще 4% зазначили, що вони вже перехворіли коронавірусом і щеплення їм не потрібне. Росіян також запитали, якою б вакциною вони хотіли б скористатися – вітчизняною або зарубіжною. Так як не дивно, лише  24% опитаних відповіли, що вибрали б російський препарат. Крім того, налякані заявами уряду про примусове щеплення, абсолютна більшість опитаних (93 відсотки) запевнили, що вони тільки за добровільну вакцинацію • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост