Мутований коронавірус в Україні: лікар із Закарпаття розповів про симптоми “першого” пацієнта

24-річний чоловік повернувся з Чехії і звернувся до свого сімейного лікаря в Україні.

Мутований коронавірус, через який у Великій Британії запровадили додаткові карантинні обмеження, медики зафіксували в Україні. Утім, як стверджує лікар-інфекціоніст з Ужгорода Віктор Петров, принаймні у “першого” пацієнта відзначався легкий перебіг хвороби.

Про це Віктор Петров розповів в інтерв’ю Obozrevatel.com, повідомляє ТСН.

“Це пацієнт молодого віку, 24-річний. Він звернувся з легкими симптомами коронавірусної інфекції, його форму діагностовано як легку. Гарячки не мав, не мав жодних проблем. Чоловік майже не лікувався, його лікували тільки симптоматично”, — розповів лікар.

За його словами, інфікований є заробітчанином, постійно проживає в Чеській Республіці.

“На Закарпаття приїжджає додому на нетривалий період часу. І звернувся до мене як до свого сімейного лікаря”, — каже Віктор Петров.

За словами лікаря, побачивши у пацієнта ознаки коронавірусної інфекції, відправ його на ПЛР-тестування. Пацієнт отримав негативний результат і поїхав назад на роботу до Чехії.

“Після цього ми отримали інформацію про те, що в нього була підозра на новий штам коронавірусної інфекції, і його взяли на моніторинг у Чеській Республіці. Опісля чоловік проінформував мене, що його почали розпитувати санітарні органи цієї країни, звідки він повернувся і так далі”, — розповів лікар.

Віктор Петров додав, що коронавірус вийшов із-під контролю абсолютно у всіх країнах. В Україні це особливо помітно “в таких прикордонних регіонах, як Ужгород, Закарпаття, Львівщина”.

ЗакарпатПост