Помираючий батько дав братові та його дітям більше грошей, ніж мені – і дружина зносить мені голову

Що робити чоловікові, коли після смерті батька він із братом не можуть поділити майно. А тут ще й дружини обох підливають масла у вогонь. До газети ЯСНО звернувся за порадою закарпатець Павло. Чоловік просить розсудити його з братом і питає, як заспокоїти свою жінку.

Я відчуваю страшний біль від того, що сталося, але ще більше мене засмучує несправедливість. У минулому році у нашого батька діагностували смертельну хворобу. Весь цей час я оплачував лікування, моя дружина доглядала за ним, він жив із нами, хоча мав окремий будинок, у якому проживає зараз мій брат із родиною, пише газета ЯСНО.

Увесь час, поки батько хворів, він жодного разу не запропонував гроші, не купив жодної таблетки. Я сам ховав його, робив прощання у ресторані, та він вчинив із нами несправедливо.

Мені 42 роки, моєму братові Андрію 34. Він усе життя пиячив і нічого не заробив, я ж маю власний бізнес, працюю день і ніч не покладаючи рук.

Після того як батько помер, я пішов до його будинку шукати документи на спадщину, бо він сказав, де їх залишив… і з’ясувалося дещо страшне.

Моєму братові він залишив наш сімейний будинок, у чому я й не сумнівався, квартиру в Ужгороді, а також старовинні цінні речі. Мені ж – свій старенький автомобіль та маленьку хатку-халупу, яка була нам дачею у селі біля Ужгорода. Я дуже розчарований, та ще більше – моя дружина. Ліза просто виносить мені мозок. Вона дійсно поважала батька. Ставилась до нього, як до рідного, особливо в його останні дні. Я й сам розумію, що братові дісталося усе краще. Але чому? Чому батько такий несправедливий з нами? Андрій пустить усе майно крізь пальці. Він так бідує, що часом дітей немає у що одягнути у школу. Усі гроші у нього йдуть на випивку. Невже батько не розумів, що він таким чином лише «підтримає» непутнього брата і що його таке несправедливе рішення так негативно вплине на мою родину, яка раніше була дуже щасливою. Але ж що я можу зробити? Не поверну ж батька з того світу, щоб йому сказати свою думку. Якби я знав правду, поки він був живий, умовив би його змінити рішення. Я не маю нічого проти Андрія… сам не раз допомагав його дружині та дітям, возив їм їсти, купував речі для синів… Однак лікуватись він не хоче, брати себе в руки не може і все, що заробляє, залишає в кафе разом з такими ж, як він сам, непутніми друзями.

Порадьте, будь ласка, що мені робити? Як змиритися з цією несправедливістю і повернути в родину спокій? • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост