Спортсменом року на Закарпатті року став ультрамарафонець, рекордсмен України з 24-годинного бігу Андрій Ткачук

У кожному місті чи селі Закарпаття є успішні люди, які багато роблять на благо та процвітання області. Газета ЯСНО завершує рік із премією «Люди року», аби відзначити видатних людей у різних галузях. Хто вони, що зробили для процвітання нашого краю у 2020 році? Отже, представляємо вам переможців у різних номінаціях. Їх у цьому році буде два десятки.

Так як Андрія на Закарпатті мало кого люблять. Коли газета ЯСНО оголосила про премію «Людина року», його постать стала найбільш обговорюваною у соцмережах. Нам писали, телефонували з різних куточків України з проханням включити Андрія Ткачука з Хуста до рейтингу найкращих. І він цього звання справді гідний!  Його, за визначними заслугами, добре знають далеко за межами нашого краю… і навіть держави!

Закарпаття має хороші спортивні досягнення, а гідних спортсменів у області багато. Та є один, який прославляє наш край не лише в Україні, але й далеко за її межами. Це – Андрій Ткачук. Він – досвідчений ультрамарафонець, торік у Франції увійшов в десятку найкращих бігунів світу і поставив новий рекорд в Україні. За добу пробіг майже 263 км. А в цьому році став переможцем найдовшого в Україні забігу по горах «100 Букомиль», подолавши 174 кілометри і майже 10 тисяч висоти. А ще Андрій Ткачук кілька років служив у зоні АТО на Сході країни, де захищав  цілісність нашої держави. Тому він – справжній боєць, переможець і герой.

Повний список імен переможців премії «Люди року»  надруковано у газеті ЯСНО.

ЗакарпатПост