Закарпатці прийшов рахунок за газ: ціна у квитанції у 9 разів вища, ніж могла би бути

• Газовики зробили нашим землякам неприємний новорічний сюрприз

• Сума у квитанції більша за дві пенсії

Газ – болюча тема не лише для закарпатців, але й для багатьох українців. Останнім часом наші земляки навіть почали змінювати постачальників, бо в інших ціна на 2-3 гривні за кубометр нижча, ніж у Закарпатгазу. Утім за транспортування все одно потрібно платити. І тут – також парадокс. Часто ціна за транспортування є вищою за використаний газ. Наприклад, за спожиті послуги потрібно заплатити за місяць 400 гривень, а за транспортування – 600. І це при тому, що газопроводи більшість наших краян проводили за власний рахунок без жодної копійки допомоги як від газовиків, так і від держави.

А випадок із постійною читачкою газети ЯСНО із Перечина взагалі шокував. Жінка  написала, що коли їй прийшла квитанція за газ, вона втратила дар мови і мало не знепритомніла.

«Там була зазначена сума – 3600 гривень, – каже вона. – А це ж більше, ніж наші з чоловіком дві пенсії, бо разом ми отримуємо 3500 гривень. Тож де взяти ще 100, аби заплатити за послуги… А ще за світло треба заплатити, телефон! За що їсти купувати? Та й ліки нерідко нам потрібні, адже здоров’я не залізне. Будинок у нас приватний, але невеликий. Заощаджуємо постійно, як лише можемо, обігріваємо  хату здебільшого електрикою. Та й за лічильником у нас вийшла сума всього 400 гривень. І вона реальна! Саме стільки я б мала заплатити за використаний газ!»

Просто не вкладається у голову! Чому людина повинна заплатити за газ у 9 разів більше, ніж використала!

До того ж, за словами закарпатки, квитанції доставляють недобросовісно. Хоча в родини є поштова скринька, квитанцію втикають у ворота, і вона часто так намокає, що розібрати на ній не можна нічого. Чому листоноші поштову скриньку можуть найти, а газовики її не бачать?

 ЗакарпатПост