З січня ужгородці платитимуть за водопостачання та водовідведення майже 40 гривень за кубометр

Тарифи на водопостачання та водовідведення підвищать в Ужгороді з 1 січня 2021-го року. Ціни опублікували на офіційному сайті міського Водоканалу. Директор підприємства Станіслав Карташов Суспільному сьогодні підвищення тарифів не прокоментував.

З 1 січня ужгородці платитимуть за водопостачання та водовідведення 38 гривень 84 копійки за кубометр води. Суспільне дізнавалося, що ж думають ужгородці про збільшення плати за воду:

“Як це може бути добре для таких людей старих?! — обурився ужгородець Кастянтин. — Доброго нічого нема. Що зробимо? Нічого не зробимо. Я сам живу, тому багато не використовую води. Приблизно 3 – 3,5 кубів води”.

“Негативно, тому що пенсію мені підвищили на 7 гривень. 2200 грн – у мене пенсія, я пропрацювала 33 роки на державній роботі. А тепер у мене 2207 грн., а ціну на воду підвищують, на газ підвищують, хочуть нас до краю добити. 2-3 кубики (ред. — води), хоч я і сама”, — сказала ужгородка Марія, повідомляє Суспільне Закарпаття

Ужгородка Анжела ставиться до підвищення вартості води спокійно: “У мене приватний будинок, маємо свою власну криницю. Я за воду не плачу”.

Суспільне звернулося за коментарем про нові тарифи до директора комунального підприємства «Водоканал м. Ужгород» Станіслава Карташова. Прокоментувати ситуацію він пообіцяв 29 грудня.

На офіційному сайті КП «Водоканал м. Ужгород» 23 грудня розмістили повідомлення із новими тарифами. За водопостачання ужгородці платитимуть 25 гривень 36 копійок, за водовідведення – 13 гривень 48 копійок.

Також у повідомленні йдеться, що такий тариф ухвалили відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 грудня 2020 року.

ЗакарпатПост