Ніжний торт із мандаринами: ідеальний для новорічної ночі

Такий десерт обов’язково повинен бути на новорічному столі

Знадобится:

для бісквіта:

6 яєць

160 г борошна

140 г цукру

8 г ванільного цукру

для крему:

700 мл сметани (20-25% жирності)

220 г цукру

2 яйця

6 ст. ложок борошна

250 г вершкового масла

для сиропу:

0,5 склянки цукру

0,5 склянки води

додатково:

6 мандарин

2 ст. ложки цукру

20 г вершкового масла

Білки відділити від жовтків. Збити  білки з сіллю, ваніліном і цукром до міцної, стійкої піни. У збиті білки по одному додати жовтки. Ввести порціями просіяне борошно. Перелити тісто в форму і відправити в духовку на 40 хв (при +180°С). Випечений бісквіт дістати, перевернути на решітку і дати йому повністю охолонути, пише газета «Домашня кулінарія».

Очищені мандарини розібрати на часточки і прибрати з них білі прожилки.

На сковороді розтопити масло, викласти фрукти, посипати цукром, перемішати і витримати на вогні після повного розчинення цукру 1-2 хв. Мандарини перекласти на тарілку і охолодити.

Частину фруктів відкласти для прикраси, інші розрізати на три частини.

Для просочення приготувати сироп. Для цього в сотейник всипати цукор з водою, довести до кипіння, варити 1 хв і охолодити.

Для крему в сотейник висипати цукор, борошно, вбити яйця і сметану. Все розмішати і поставити на вогонь. Варити крем при постійному помішуванні 10-15 хв (він повинен стати густим). Якщо крем вийшов з грудочками, то гарячим протерти його через сито.

До білого і пишного стану збити вершкове масло з ванільним цукром. Потім по ложці додати застиглий крем і кожен раз добре розмішувати.

Остиглий бісквіт розрізати на три частини. З верхнього коржа акуратно зрізати скоринку.

У роз’ємне кільце покласти перший корж, просочити сиропом і розподілити шар крему. На нього покласти половину нарізаних мандаринів. Зверху фруктів знову викласти крем. Накрити другим коржем, також просочити сиропом, викласти крем, залишки мандаринів і знову крем. Останній корж просочити сиропом і покласти вниз просоченої стороною.

Зверху накрити торт плівкою і відправити в холодильник мінімум на 4 години, а краще на всю ніч. Крем, що залишився, також потрібно прикрити плівкою і прибрати разом з тортом, дістати його за пів години до прикрашання.

Вийняти торт з холодильника, прибрати кільце і з усіх боків покрити шаром крему. Залишками крему за допомогою кондитерського мішка прикрасити торт. Викласти десерт часточками мандаринів.

ЗакарпатПост