Картопляні ялинки: чудова страва до новорічно-різдвяних свят

Картопля є улюбленою їжею як дорослих, так і дітей. У прийдешні свята кращим рішенням буде приготувати не звичайне пюре, а вишукані ялинки з нього, які стануть окрасою святкового столу, пише газета «Домашня кулінарія».

Знадобиться:

картопля

молоко

сіль

вершкове масло

солодкий перець

Спочатку варто приготувати м’яке і ніжне картопляне пюре, додаючи в нього тепле молоко і розм’якшене вершкове масло. На 0,5 кг картоплі слід брати 150 мл  молока і 2 ст. ложки масла. Підсолити за смаком.

Постелити на деко пергаментний папір. За допомогою кондитерського мішечка і спеціальною насадкою викласти пюре у вигляді невеликих і витягнутих конусів із загостреними кінчиками.

Відправити у попередньо розігріту духовку до +1800С. Випікати 10-15 хвилин поки поверхня пюре не почне покриватися легкою рум’яною скоринкою.

Поки готується пюре, слід приготувати зірочки з солодкого перцю для новорічних ялинок. Їх легко вирізати із болгарського перцю. Важливо: кінчик зірки, який буде служити опорою, має бути значно довшим за інші.

Спечені картопляні ялинки треба перекласти з дека на плоске блюдо (поки гарячі) і насадити на їхні кінчики нарізані зірочки з солодкого перцю.

ЗакарпатПост