Плем’я, яке ніколи не спить: шокуючі традиції індійців

Плем’я живе в джунглях Амазонки. Чисельність населення складає всього 400 осіб.

Бенкетах впевнені, що сон послаблює їх. Вони також вірять: хто одного разу заснув, може прокинутися зовсім іншою людиною. Замість повноцінного сну бенкетах дрімають кілька разів на день по 20-30 хвилин, пише газета ЯСНО.

Інтерес також викликає унікальна мова племені. У ньому всього три голосних і сім приголосних звуків. Ще для бенкетах існують тільки два відтінки – світлий і темний, кольори вони не розрізняють.

Самі бенкетах називають себе Hi’aiti’ihi, що в перекладі означає «прямі». А всі, хто їх оточують  – «кривоголові».

У 1977 році до бенкетах відправився місіонер Деніел Еверетт разом зі своєю сім’єю. Американець швидко подружився з аборигенами, але так і не зміг вселити їм віру в Христа. Вийшло навіть навпаки. Бенкетах своїми доводами змусили Деніела через 25 років місіонерства стати атеїстом і вченим-лінгвістом.

Всю решту життя Еверетт присвятив вивченню бенкетах. І ось що він розповів про свої спостереження за племенем:

«Ви не зустрінете у них синдром хронічної втоми. Ви не зіштовхнетеся тут з самогубством. Я ніколи не бачив у них нічого, хоча б віддалено нагадує психічні розлади, які ми пов’язуємо з депресією або меланхолією. Вони співають ночами. Це просто феноменальна ступінь задоволеності – без психотропних препаратів і антидепресантів».

Плем’я бенкетах дійсно щасливе, бо люди там не турбуються про майбутнє і не пам’ятають минулого • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост