Закарпатські лікарні під ялинку отримали 20 машин швидких

Закарпатські медики у 2020 році отримали 35 машин “швидкої”. Про це повідомив директор обласного територіального центру екстреної допомоги Томаш Білинець. За його словами, 15 автомобілів передали центрам невідкладної допомоги Закарпаття у жовтні цього року, ще 20 — сьогодні, 31 грудня. Вартість однієї такої машини майже два мільйони гривень.

Одну машину передали 31 грудня Батівській громаді на Берегівщині.

“Дотепер їхали на УАЗі. Машина непогана була, але тепер буде краща. На даний час у громаді на обслуговуванні було 12 тисяч населення, але зараз додасться до нас два населені пункти, тож буде приблизно 15 тисяч”, — розповів водій екстреної допомоги селища Батьова Василь Ігнатишин, повідомляє Суспільне

Дві “швидкі” отримали медики Виноградівщини.

“Ще не зрозуміло, як розподіляться ці машини, бо у нас є 5 пунктів екстреної медичної допомоги у селах, і на них лише один сучасний автомобіль (скоріше за все на села буде розподілятися). І три бригади у виноградові є. Там теж тільки два нові автомобілі є, й один старий. Це Газельки, УАЗики ще. Машини нормально їздять, але салони, звичайно, використовуються і потребують вже осучаснення”, — розповів начальник Виноградівської станції екстреної медичної допомоги Василь Маркович.

Гроші на закупівлю машин отримали від Національної служби здоров’я за допомогу хворим на COVID-19, розповів директор обласного територіального центру екстреної допомоги Томаш Білинець.

“20 автомобілів, які ми закупили за бюджет Центру за “ковідний пакет”, який дозволяє через постанову Кабміну закуповувати нам санітарний транспорт, — каже Томаш Білинець. — Одна із пріоритетних і болючих тем у нашій службі – санітарний транспорт. Це дуже коштовна річ. Майже 1 мільйон 800 тисяч вартість одного автомобіля й обладнання”.

Понад 20 “швидких” в області потрібно замінити на нові, розповів директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний: “Ми маємо 165 автомобілів “швидкої”. Із них 14 авто категорії С і 151 машина категорії В. 24 авто потребують списання. Фактично використовуються, але для мінімальних обслуговувань”.

За словами Томаша Білинця, у 2020 році закупили 35 машин “Швидкої” за гроші, які Обласний центр екстреної допомоги отримав за допомогу інфікованим коронавірусом.

ЗакарпатПост