Кого у карантинному 2020 році закарпатці назвали справжніми героями

Чомусь у 2020 році, як у попередні, ніхто не звітував про збільшення кількості робочих місць, адже насправді у всіх сферах було лише скорочення… Та й той же короавірус тим, хто захворів, при всьому безгрошів’ї доводилось лікувати власним коштом, хоча уряд говорив про безкоштовні тести навіть у приватних лабораторіях, про безкоштовний рентген, безкоштовну комп’ютерну томографію, та цього і близько не було…  Аби купити ліки хворим, рідні зичили гроші, продавали машини, усе цінне з дому… І така ситуація, як відомо газеті ЯСНО, була далеко не в одній сім’ї.

Тому закінчення цього важкого року чекає більшість… 2020-й був роком дійсно серйозних розчарувань у багатьох речах і багатьох людях. Ми пережили нелегкі вибори, на проведення яких кошти в держави знайшлися, а от на допомогу нужденним хворим – ні. Багатьом із нас хочеться якомога скоріше провести цей рік. Але на все свій час.

І як би там не кічились політики, як би не хизувалися своїми псевдозаслугами, як би не наганяли на себе важливість, героями року більшість закарпатців, та й українців загалом вибрали лікарів, які дійсно працювали, рятували людські життя, часто не маючи навіть засобів захисту, із якими, між іншим, ті ж закарпатські чиновники також махлювали, проводячи за змовою тендери і відмиваючи фантастичні кошти. І це – не пусті слова, адже за корупцію на декого навіть відкрили кримінальні справи.

Отже, підводячи підсумки року, що минає, газета ЯСНО хоче подякувати тим, хто справді у 2020 році робив усе для процвітання краю, для здоров’я та благополуччя людей.

Хочеться відзначити також підприємців, які в цей непростий час не лише знаходили можливість виплачувати людям зарплати, хоча їхню роботу всіляко блокували, але й змогли зберегти робочі місця, а багато хто навіть при цьому всьому ще й займався благодійністю – закуповував для лікарень апарати штучної вентиляції легень, ліки, засоби захисту та інші необхідні речі, власним коштом підвозив лікарів та медсестер на роботу, коли не працював громадський транспорт, навіть годував медиків гарячими обідами.

А ще хочеться відзначити роботу тих журналістів, які не сіяли паніку, які правдиво писали про те, що коїлося в наших лікарнях і в країні загалом.

Саме ці люди стали гордістю року, саме вони вселяють надію на те, що не все у нас так і погано.

Тож нехай 2021 рік для кожного з нас буде набагато кращим за 2020-й. Успіхів, процвітання і головне – здоров’я усім нам!

 ЗакарпатПост