Закарпатець розповів, як купував у Італії пачку сигарет за 7 євро (240 гривень)

Паління – задоволення не лише сумнівне, але й недешеве… і не тільки у нас, але і в Європі також.

Зараз агент газети ЯСНО перебуває у службовому відрядженні у Італії. Як раніше писав ЗакарпатПост, він розповів, як на Новий рік в Італії їсть мандарини, дивиться на оливкові поля та мочить ноги в Адріатичному морі.

А нині поділився розповіддю, як купував цигарки.

Коштує пачка – 7 євро. Це – 240 гривень на наші гроші. На пачках зображені оголені людські тіла. Виявляється, такі фото поміщають на пачки для того, щоб люди думали над тим, у яких муках помирають курці.

У Італії держава контролює не лише ціни, але й доставки тютюну до магазинів. Є офіційні прайси на вироби з тютюну і магазини не мають права продавати цигарки ні дорожче, ні дешевше.

Немає скидок навіть на гуртові покупки. За європейськими мірками, ціни на сигарети у Італії помірні.

Через це багато італійців курить самокрутки. Пачка тютюну 30-40 грамів коштує від 3 євро. Якісний тютюн може коштувати 5-7 євро. Із 30 грамів тютюну можна зробити 35-40 цигарок. Крутити самому не потрібно, для цього продають спеціальні компатні пристрої.

Цікаво, що тютюнові магазини продають не тільки цигарки. У них ще можна купити газети, лотерейні квитки, проїзні квитки, оплатити штрафи та податки. У деяких кафе торгують сигаретами нелегально… з-під прилавку, тобто без ліцензії. Купити цигарки також можна на заправках. Молоді до 18 років цигарки ніде не продадуть.

ЗакарпатПост