На Закарпатті при отриманні хабаря затримали інспектора Чопського прикордонного загону

Неправомірну вигоду інспектор Чопського прикордонного загону вимагав та отримав за безперешкодне переміщення тютюнових виробів до країни Європейського союзу поза пунктом пропуску. Затримали його під час отримання другої частини коштів.

Злочинну діяльність інспектора викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області Нацполіції, відділу внутрішньої безпеки по Чопському прикордонному загону, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Львові, за процесуального керівництва військової прокуратури Ужгородського  гарнізону Західного регіону України.

Інспектор прикордонної служби організував так званий «зелений коридор» для переміщення тютюнових виробів до країни Європейського союзу поза пунктами пропуску. Зокрема, надання інформації щодо часу та розташування нарядів прикордонного загону. 

Сьогодні, 4 січня, правоохоронці затримали прикордонника під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 10 000 гривень. Раніше було задокументовано отримання ним ще 8000 гривень.

Наразі інспектор затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

За скоєне чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Департамент стратегічних розслідувань 
Національної поліції України

ЗакарпатПост