Дівчинку назве Кароліною. Жінка з Тячівщини, що народила в Ужгороді четвірню, вже визначилася з іменами для діток

4 січня увечері Лариса з Тячівського району народила в Ужгороді трьох ситнів та доньку. На світ діти з’явилися шляхом кесаревого розтину.

Лікуючий лікар породіллі Руслан Федько, який проводив операцію, започаткував унікальну методику вилучення недоношеної дитини у цілому навколоплідному міхурі. Це зменшує травматизм дитини при народженні.

Як повідомили у мерії, породілю привітав міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Лариса розповіла: дізналася, що діток буде кілька, на 7-му тижні вагітності – тоді вже точно знали, що їх троє, пізніше обстеження показало, що аж четверо. Сказала, що одразу були шоковані такою новиною, бабусі з дідусями навіть не повірили, а зараз – дуже щасливі. Уже визначилися з іменами – діток назвуть Олександр, Євгеній, Іванко та Каролінка.За словами директора КП «Ужгородський пологовий будинок» Олега Онопка, малята, які продовжують перебувати у палаті інтенсивної терапії під пильним наглядом лікарів, будуть тут щонайменше місяць-півтора. Дітки потребують довготривалої реабілітації та виходжування, як і всі передчасно народжені. Упродовж вчорашнього дня для профілактики дихальних розладів їм ввели 10 флаконів дороговартісного препарату «Куросурф», загальна вартість лише цього препарату склала близько 170 тисяч гривень. Загалом усе необхідне для лікування діток в ужгородському пологовому є, як і медобладнання, фаховий медперсонал, який цілодобово спостерігає за немовлятами.

Зараз Лариса каже, що вже визначилася з іменами для малечі. Доньку назве Кароліною, синів – Олександром, Євгеном та Іваном.

Поки що малята залишатимуться у лікарні, адже народились вони передчасно і потребують спеціального догляду.

ЗакарпатПост