32-річного мешканця села Ганичі, що збив і покинув помирати 16-річного хлопчика, взяли під варту без можливості застави

Слідчим суддею Тячівського районного суду задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором місцевої прокуратури, та взято під варту водія «Mercedes Sprinter» без можливості внесення застави. Особу підозрюють у вчиненні ДТП, що призвела до смерті неповнолітнього жителя села Підплеша Тячівського району.

Йдеться про події, що трапилися цими вихідними на Тячівщині. Попередньо до працівників поліції надійшло повідомлення про зникнення 16-річного місцевого мешканця. У понеділок, 4 січня, його знайшли мертвим у с. Ганичі.

Як з’ясувало слідство, хлопець загинув у результаті дорожньо-транспортної пригоди ввечері 2 січня. Він саме рухався узбіччям дороги, коли на нього здійснив наїзд мікроавтобус «Mercedes Sprinter». Від удару потерпілого відкинуло в русло потічка. Хлопець, якого водій завідомо залишив без допомоги, втопився. 

Встановлено, що за кермом автомобіля перебував 32-річний закарпатець. Після ДТП він зник з місця події та намагався оперативно замести сліди – транспортний засіб вже перебував на ремонті. Наразі дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого), ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) КК України.

Особу взято під варту в залі суду. Досудове розслідування за процесуального керівництва Тячівської місцевої прокуратури триває.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

ЗакарпатПост