На Закарпатті чоловік переправляв нелегалів через кордон і намагався збити прикордонника

Трьох нелегальних мігрантів та їх ймовірних переправників затримали учора ввечері прикордонники відділень «Косино» та «Горонглаб» Мукачівського загону на околиці населеного пункту Горонглаб.

У ході реалізації наявної оперативної інформації, що надійшла від офіцерів головного оперативно-розшукового відділу загону, про можливе переміщення нелегальних мігрантів з України до Угорщини, прикордонний наряд відділення «Горонлаб» затримав двох чоловіків та жінку, які повідомили, що є громадянами Сирії.

У ході подальших пошукових заходів, прикордонники відділення «Косино» затримали й переправників нелегальних мігрантів. Ними виявились двоє чоловіків, один з яких є громадянином України, інший – особа без громадянства. Зловмисників затримали на околиці села Попово. Пересувались переправники позашляховиком «Jeep Grand Cherokee» польської реєстрації. Ймовірно, саме цим транспортним засобом нелегалів підвезли до кордону. Під час затримання, водій, здійснивши небезпечний маневр, намагався наїхати на прикордонника та з’їхав у кювет. До місця затримання авто прикордонники викликали співробітників Берегівського відділу Нацполіції. Під час огляду «Jeep Grand Cherokee», правоохоронці виявили три згортки з речовиною сіро-зеленого кольору, а також мисливські патрони.

Наразі прикордонники з’ясовують усі подробиці організації незаконної подорожі іноземців та встановлюють коло інших причетних осіб.

Про виявлення ознак злочину передбаченого ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» направлено повідомлення до Нацполіції.

Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

ЗакарпатПост