Повстання місцевих: нові деталі про масовий конфлікт у Красії

Місцеві жителі начебто перекрили трасу і заважали усім іншим кататись, бо вимагали, «аби їм дали можливість кататись безкоштовно»

Національна поліція України розпочала розслідування за фактом нападу на гірськолижному курорті «Красія» на Закарпатті. У відомстві повідомили, що група місцевих жителів з Великоберезнянського району «вчинила конфлікт з адміністрацією та блокувала роботу гірськолижної траси дерев’яними гілками», пише Главком.

У коментарях до посту заступника голови Закарпатської облради Андрія Шекети про події в «Красії» люди зазначають, що напередодні місцевим жителям заборонили безкоштовно користуватися підйомниками. «Місцеві із села перекрили трасу і заважали усім іншим кататись, бо вимагали аби їм дали можливість кататись безкоштовно. До цього така можливість була для місцевих, а цього року власник вирішив, що досить і треба почати платити – от місцеві й перекрили трасу. Крім, того – місцеві блокували касу (але не захоплювали), в деяких забирали скіпаси й вимагали долю, бо «то наша гора і ми туй жиєме», — пише журналіст Віталій Глагола у коментарях під дописом Шекети.

Поліція класифікувала ситуацію за статтею 356 Кримінального кодексу України, тобто самоправство. Всі обставини та причини конфлікту працівники поліції встановлюватимуть вже в межах кримінального провадження. Зазначимо, адміністрація курорту заявляла, що близько 40 молодиків напали на персонал та відвідувачів «Красії».

На закарпатський гірськолижний курорт Красія нині було скоєно розбійний напад

Що ж відбувалося вчора на гірськолижному курорті Красія? Коментар поліції

Повстання місцевих: нові деталі про масовий конфлікт у Красії

Мешканці села Вишка завляють, що інформація про захоплення курорту не відповідає дійсності

ЗакарпатПост