Закарпатський священник заснував дитячу футбольну школу і займається з трьома десятками діточок

Люди кажуть про нього, що має один мінус – дуже скромний. У школі займається три десятки діточок з Мукачева, Ужгородського та Мукачівського районів. Деякі з них із таких бідних сімей, що потрібно дбати й про те, аби привезти хлопців на тренування власним коштом.

Отець Олександр Прожегач – людина дійсно великої душі. Понад 20 років він служить у одному з греко-католицьких храмів Мукачева. Колись чоловік сам мріяв стати футболістом, але вибрав шлях до Бога, а юнацьку мрію реалізував через своїх вихованців.

Священник організував футбольну школу і його юні спортсмени грають так добре, що здобувають перемоги на різних всеукраїнських змаганнях. Тренує дітей особисто отець Олександр.

Для цього довелося закінчити курси тренерів при Українській федерації футболу у Києві.

Але чого не зробиш заради мрії!

За словами священника, футбольну християнську школу “Синай” він заснував ще 14 років тому.

“Я називаю це великим Божим дивом, – каже він. – Малим я й сам грав у футбол за колгосп, батько грав у першій лізі СРСР, а мене бачив виключно музикантом”.

Отець Олександр дійсно у шкільні роки писав пісні і виступав на різних конкурсах, а вчитися на священника пішов уже після одруження.

На вибір життєвого шляху вплинула зустріч із отцем Андрієм Бокотеєм, що багато років провів у концтаборах та переслідувався радянською владою. Відтак у 22 роки доля кардинально змінилася.

“Будь який наш успіх, навіть саме існування нашої школи не можливе без Божої помочі і Божого Провидіння!”, – каже отець Олександр.

Більше про футбольну школу отця Олександра – у найближчих номерах газети ЯСНО.

ЗакарпатПост