Закарпатці повертаються на заробітки. На кордонах черги

За даними Державної прикордонної служби України, на західному напрямку, починаючи з 9 січня зросла кількість людей, що залишають територію України

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

“Зростання пасажиропотоку відбувається переважно через збільшення кількості громадян України, які прямують закордон. Перед деякими пунктами пропуску виникали скупчення транспортних засобів, які могли налічувати до трьох сотень одиниць легкових автівок”, – розповіли прикордонники.

Загалом за вихідні та святкові дні, 7-10 січня, кордон держави перетнуло понад 150 тисяч осіб та близько 30 тисяч автомобілів. Найбільш завантаженими пунктами пропуску залишаються “Грушів”, “Шегині” та “Ужгород”.У ДПСУ наголосили, що більшість перетинів були для виїзду за межі України.

Через значну активність на кордонах прикордонники збільшили кількість прикордонних нарядів, а також порадили дотримуватися кількох заходів, аби полегшити собі перетин кордону. Серед них:

  • враховувати можливість тимчасового накопичення пасажирів та транспорту перед пунктами пропуску на кордоні з країнами ЄС;
  • відслідковувати актуальну ситуацію у пунктах пропуску на сторінці Західного регіонального управління у Facebook (оновлюється кожні 3 години) та на інтерактивній мапі на сайті Державної прикордонної служби України;
  • вивчати актуальні карантинні обмеження в країнах, які плануєте відвідати.

Що відомо

  • Міністерство охорони здоров’я України оновило перелік країн “червоної” та “зеленої” зон, враховуючи показники поширення коронавірусу. Цього разу до “червоного” списку потрапили 78 країн.
  • Станом на початок 2021 року з українським паспортом можна в’їхати без візи у 130 країн світу.
  • Напередодні новорічних та різдвяних свят зросла кількість пасажирів, які поверталися до України через пункт пропуску “Краківець”.

ЗакарпатПост