На 25-му тижні вагітності у жінки померла одна з близнючок, але вона продовжувала виношувати обох дітей і зараз її донька святкує один рік

Коли Флоренс Плант повідомили, що її донька померла в утробі матері на 25-му тижні, що вона була спустошена. Але, щоб врятувати іншу дитину, вона та її чоловік Сем прийняли непросте рішення, пише газета ЯСНО.

Лікарі діагностували стан, який називається синдромом переливання близнюків (DTTS), дівчата отримали неоднакову кількість плацентарного кровопостачання. Подружжю дали можливість закінчити вагітність. Але вони вирішили продовжити виношувати обох близнюків до кінця терміну, сподіваючись, що хоч одна дитина виживе.

Хетті народилася в грудні минулого року і ось-ось святкуватиме свій перший день народження.

«Усвідомлення того, що я виносила мертву дитину протягом 10 тижнів, насправді психічно заплутало мене, – зізналася жінка. – Але ми вирішили пройти через усе, щоб спробувати дати Хетті якомога більше шансів на життя. Звісно, втрата Мінні була великим горем!»

Флоренс завагітніла у вересні 2019 року. Все було добре, поки під час УЗД-діагностики їй не повідомили страшну новину. Оскільки близнюки були однояйцевими, дівчата мали один плодовий міхур, тому їх не можна було народжувати окремо. Флоренс запропонували зробити кесарів розтин на 25-му тижні.

Але це було надзвичайно ризиковано для Хетті, оскільки немовлята, народжені на такому ранньому терміні мають мало шансів для виживання. Тож жінка вирішила виношувати обох дочок до кінця вагітності. Але навіть за таких умов лікарі думали, що Хетті також помре або принаймні матиме серйозне пошкодження мозку.

«Вони сказали, що Хетті також, скоріш за все, помре. Та все одно я хотіла  зробити все можливе для того, аби вона вижила, – запевнила Флоренс. – У неї було кілька ускладнень – таких, як діра в серці, які можна було виправити».

На 35-му тижні жінці зробили кесарів розтин. На один день Хетті забрали до палати для новонароджених, а потім повернули матері, а от Мінні живою, на жаль, жінка так і не побачила. Вона померла в її утробі ще за 10 тижнів до пологів.

Зараз Хетті абсолютно здорова і незабаром святкуватиме день народження.

«Ми неймовірно раді святкувати перший рік нашої доньки. Шкода, що поруч немає її сестри. Але я вдячна Богу, що Хітті вижила, бо якби я послухала лікарів і перервала вагітність, можливо, більше ніколи б не мала дітей!» – наголосила Флоренс.

ЗакарпатПост