Ялинки від ужгородців готові взяти на переробку. Від 14 січня забиратимуть вантажівками. ВІДЕО

50 ялинок на добу вивозять зі сміттєвих майданчиків обласного центру.

Про це розповіла директорка товариства “АВЕ Ужгород” Наталія Якубик. Забирати дерева почали з 7 січня. За її словами, від 14 січня очікують більше викинутих ялинок, повідомляє Суспільне.

13 січня ялинку вирішив викинути ужгородець Василь Іванчо. Сказав: змушений був викинути, бо дерево вже осипалося.

“Зазвичай, у мене ялинка стоїть і до лютого, і до Водохреща. Завжди по-різному, а тепер якраз на Старий новий рік вона осипалася, і я змушений її викинути”, — сказав чоловік.

Найбільша кількість ялинок на сміттєвих майданчиках міста буде після 14 січня, — сказав водій вантажівки Тарас Гайванович.

“Зараз після Старого нового року, після Василя, Водохреща їх буде дуже багато. Уявіть собі, скільки багатоповерхівок, і з кожної квартири по ялинці, це будуть дуже великі об’єми на майданчиках”, — сказав водій.

Забирають ялинки працівники товариства “АВЕ Ужгород”. Ці дерева привезли сьогодні трьома вантажними машинами, — розповідає робітник Артем Машошин. Каже: впродовж дня їх подрібнять.

“Спочатку, якщо ялинка дуже груба, товста, то обрізаємо гілки, — розповів Артем Машошин. — Те, що не йде у машину, відкладаємо у бік, бо можна зламати машину та обладнання. Інше все перероблюється та перемелюється в такий бак. Тут баків десь сім буде”.

За словами директорки компанії “АВЕ Ужгород” Наталії Якубик, вдень вантажівки зазвичай вивозять близько 30-40 кубометрів ялинок з 30-40 майданчиків загального користування.

“Це приблизно 50 ялинок на добу. Людям треба донести, щоби вони виносили ялинки, очищені від прикрас, бруду. Не потрібно скидати побутове сміття зверху на ялинки, а складати дерева біля контейнерів для побутових відходів”, — розповіла Наталія Якубик.

За словами директорки компанії, ялинки подрібнюють на тріски і відправляють для виготовлення паливних брикетів.

ЗакарпатПост