Закарпаття протестувало проти вбивчих тарифів на газ. Звернення учасників акції

Першими протестувати почали хустяни. У Хусті перекрили автомобільний міст через ріку Ріка, через що утворився велетенський затор автомобілів. Акція в Хусті була першою і найбільш масштабною на Закарпатті.

На наступний день мітингувало Виноградово. Туди приїхало багато людей і з Хустщини. Головними активістами були саме хустяни. Спочатку учасники акції пішли під стіни газового господарства, а відтак – у мерію. Там вони змусили чиновників прийняти звернення до Уряду щодо вбивчих цін на газ. Відтак копію віднесли до нардепа Валерія Лученка, аби він знав про те, що його виборці у страшному гніві. Пристрасті і в цьому містечку кипіли з нечуваною силою.

Ще через день Тарифний майдан пройшов у Берегові. Він не був велелюдним, утім на нервах газовикам та чиновникам люди таки пограли.

14 січня на акцію зібралися люди в Ужгороді, під стінами Закарпатської ОДА. На зібрання прийшло дуже багато поліції. Практично всі підходи до площі Народної перекрили силовики. Такого не було ще ніколи. Крім легкових автомобілів, пригнали ще й броньовані великі, ймовірно з розрахунку, аби затримувати найбільш активних, якщо хтось проявить агресію.   

Як би не піарились закарпатські нардепи, що прийняли звернення до уряду з проханням переглянути ціни на газ, із людьми їх ні в Ужгороді, ні в Хусті, ні у Виноградові, ні в Берегові не було, як і голів ОТГ та сільських старост. Із обласних депутатів був присутній один – Володимир Чубірко. Це свідчить про те, що депутатам та чиновникам глибоко начхати на своїх виборців, коли мова не йде про повторне їхнє обрання.  

«Усі закарпатські нардепи, окрім Віктора Балоги, який проігнорував засідання, голосували за програму Шмигаля з підвищення ціни на газ!»  – кричали мітингувальники.

Голови Закарпатської ОДА та обласної ради, побачивши, що люди не розходяться, самі до них вийшли.

Говорили вони небагато, бо люди їх перебивали, бажаючи висловити власну позицію.

«Від нас забирають останні копійки. Від нас хочуть відбирати житло. Нам кажуть затягнути паски! Та хай депутати затягають і олігархи!» – наголошували учасники акції.

Врешті-решт мітингарі оформили свої вимоги у відповідний документ, а Олексій Петров пообіцяв їм провести найближчими днями сесію обласної ради.

Люди висунули ультиматум: якщо влада буде ігнорувати думку населення, закарпатці будуть блокувати роботу чиновників, а також роботу обгазів.

ЗакарпатПост