Читайте у свіжому номері газети ЯСНО № 1-2

До зимових свят людям продавали у європейських супермаркетах гнилих індичок

Європейські газети вибухнули заявами обурених людей про те, що їм до зимових свят у супермаркетах продали гнилих індичок, які до всього ще й неймовірно смерділи.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

Наприклад, британська газета Dailymail вийшла з гучним заголовком «Гнила удача! Сім’ї скаржаться, що святкова вечеря була геть зіпсована, коли з’ясувалося, що куплені ними індики погнили». Про це та більше – у газеті ЯСНО.

Під час релігійних свят на Закарпатті стається найбільше злочинів

Цьогорічне Різдво просто побило всі рекорди за кількістю страшних злочинів на Закарпатті. Просто неймовірно, що коїлося протягом трьох днів – 6-9 січня нового 2021 року.

Найчастіше виною в усьому був алкоголь. На жаль, Різдво без спиртного закарпатці майже не святкують… А відомо, що під впливом спиртного люди стають некерованими і проявляють надлишкову агресію. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Загадковий Перечин

У закарпатському містечку є старовинний костел, побудований італійцями

Багато закарпатських міст і сіл пишаються старовинними церквами, їх у нашому краї дійсно багато.

Сьогодні газета ЯСНО розповість про римо-католицький костел Святого Августина в Перечині, побудований у 1906 році. Кажуть, що будували його італійці. Але про це – згодом.

Спочатку ознайомимось із самим містечком. Неймовірно цікаві деталі – у газеті ЯСНО.

Закарпатська гора Гурка – не лише місце для Хресної дороги, але й колишня шибениця

Свого часу єпископ Мілан Шашік був ініціатором створення Хресної Дороги на пагорбі Гурка в Перечині. На вершині цієї гори встановлено десятиметровий дубовий хрест — символ віри, взаєморозуміння та взаємоповаги. Саме звідти відкривається фантастична панорама міста, яке видно з висоти пташиного польоту. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

У Перечині є казковий дуб з будиночком Феї

У центрі Перечина росте 200-річний велетень-дуб. Таких дубів у області декілька, однак інші – просто дерева, а цей – казковий.

Аби надати дереву туристичної принади, тут вирішили його перетворити на витвір мистецтва. Далі – у газеті ЯСНО.

На Закарпатті є найбільша в Україні підкова, яку виготовили три Івани

У Перечині на Закарпатті знаходиться найбільша підкова в Україні, внесена до Національного реєстру рекордів України у 2010 році. Більше – у газеті ЯСНО.

Закарпатський священник шиє лайбики і вишиває так, що жінкам і не снилося

Перед Різдвом газета ЯСНО отримала унікальний подарунок від священника з Малого Бичкова отця Юрія Поповича. Він подарував нам екоторбу та гуцульський лайбик, пошиті своїми руками.

Таке національне вбирання шиють на Закарпатті одиниці, тож роботи священника є насправді дуже цінними, адже, по-перше, усі вони зроблені своїми руками, а по-друге, кожен із виробів унікальний. Про це та більше – у газеті ЯСНО.

20-річна закарпатка народила четверню – трьох синів та крихітку-доньку

Така вагітність буває приблизно одна на 700 тисяч у всьому світі

Близько 23 години 4 січня в Ужгородському пологовому відбулися унікальні пологи. Лариса Кушнір із села Ганичі, що на Тячівщині, народила одразу чотирьох дітей.

Троє хлопчиків та дівчинка з’явилися на світ шляхом кесаревого розтину. Діти народилися вагою 1260 грамів, 1300 грамів, 1300 грамів та 1460 грамів. При цьому, як повідомив лікуючий лікар породіллі Руслан Федько, який проводив операцію, ужгородські медики вперше в Україні. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Закарпатець зцілився від астми крижаною водою

За давніми переказами, вона 19 січня має чудодійні властивості – зцілює усі недуги та змиває хвороби. Для цього достатньо зануритись у неї.

Утім закарпатець Іван Красько переконаний, що повертати здоров’я може будь-яка холодна вода і не тільки на Водохреща. Шокуючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Дівчина видавила прищ на носі і осліпла

Дівчина почала втрачати зір від таємничої хвороби, після того як вичавила на носі прищ.

Із того часу минув рік, а їй не краще, а гірше. Підлітку всього 17 років.

Спочатку вона вважала, що прищ ставав усе більшим через гормональні зміни в організмі, після того як вона народила хлопчика у 16 років. Утім прищ все більше розростався по обличчю. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО.

Однорічний хлопчик мало не помер, після того як його руку всмоктав пилосос

У малюка діагностували синдром токсичного шоку – рідкісне ускладнення, що загрожує життю і може вбити за лічені години.

П’ять днів лікарі боролися за життя хлопчика.

Мама маленького Анрі Шодрі, 45-річна Луїза Честер з Англії ,розповіла, що син перекинув пилосос, коли вона на мить повернулася до нього спиною. Найцікавіше – у газеті ЯСНО.

Жінка втратила дар мови, коли лікарі сказали, що у неї будуть близнюки –  в кожній із двох маток по дитині

31-річна жінка втратила дар мови, коли лікарі сказали їй, що в кожній з двох маток у неї буде по дитині.

Мама трьох дітей народилася з двома матками і двома шийками матки. Імовірність народження близнюків у двох різних утробах становить 1 з 50 мільйонів випадків. Що ж відбувалося далі – у газеті ЯСНО.

Жінці встановили протизаплідну спіраль, але вона пробила її утробу і потрапила в сечовий міхур

40-річна норвежка переконує, що її пронизував  нестерпний біль, вона мучилась від грудня минулого року, коли після народження третьої дитини їй встановили контрацептивну спіраль.

Труді Трусдейл, яка живе в Норвегії, стверджує, що вона відразу почала страждати від сильних болів, кровотеч, анемії та втрати пам’яті, які тривали доти, поки їй не видалили спіраль два тижні тому. Неймовірно цікаві деталі – у газеті ЯСНО.

Жінка чоловіка нагодувала жаб’ячим серцем, а гадячу кров йому в воду підливала

Потім мишачками його напоїла – Він осліп зовсім

«Шляк би тя трафив із мацуром нещасним!» – кричала Марія на котика, якого кілька днів тому притягнув син із вулиці.

«Швендрик не винний, то я розлив воду на батькові капці!» – заспокоював матір Сашко, хоча насправді кошеня помітило  територію, а може просто малий капосник не захотів проситись до свого туалету, яким слжило якесь старе ганчір’я з шафи. Шокуючі подробиці – у газеті ЯСНО.

Я переспала з начальником свого чоловіка, щоб врятувати його від звільнення

Що робити жінці, коли вона йде на ризик, щоб врятувати благополуччя родини, але потім відчуває страшну провину. До газети ЯСНО написала закарпатка Маргарита. Жінка просить поради, бо не знає, як жити з тим, що коїться у неї в душі, далі.

Із Андрієм ми прожили у шлюбі 12 років. Мені – 32, йому – 34 роки. У нас є 10-річний син. Родина в нас міцна, чоловік мені дуже довіряє, але після того, що я зробила, боюсь, що втрачу назавжди його довіру. Про це та більше – у газеті ЯСНО.

Мені 24 роки, у мене 5 дітей, і я не знаю, що з ними робити

Що робити молодій жінці, коли у юному віці вона вже є багатодітною мамою. При цьому всі діти малі, а вона нічого не встигає. Та ще й живе у злиднях. До газети ЯСНО звернулася закарпатка Ірина. Вона просить поради, бо не може впоратись із великою родиною. Шокуючі подробиці – у газеті ЯСНО.

70-річний чоловік пише любовні листи 31-річній сусідці

Що робити молодій жінці, якщо до неї виявляє знаки уваги старший сусід. При цьому вона знає його з дитинства. У редакцію газети ЯСНО надійшов лист від закарпатки Олі. Вона розповіла свою історію і питає в читачів поради, бо не знає, що робити далі. Неймовірно цікаві деталі – у газеті ЯСНО.

Закарпатські мисливці пострілялися. Суд відпустив убивцю на волю

Страшне вбивство на Закарпатті сталося ще у серпні минулого року, але вирок убивці суд виніс лише тепер.

19 серпня до поліції надійшло повідомлення від 58-річного мешканця села Ракош Хустського району. Чоловік повідомив, що під час полювання з власної необережності поцілив з рушниці у свого товариша, 39-річного односельця. Останній від отриманих травм помер на місці, у лісомасиві неподалік села. Про це та більше – у газеті ЯСНО.

В Ужгороді 21-річний чоловік  пляшкою вбив знайому, замотав тіло в ковдру, заніс у кіоск та попрямував на вокзал, щоб поїхати додому

Але не встиг, бо затримали поліціянти

Страшне вбивство в Ужгороді сталося ще у липні 2019 року, але крапку над «і» суд поставив лише нещодавно. Більше – у газеті ЯСНО.

Мати загуляла, а вітчим не пустив 9-річну дівчинку додому. Дитина ночувала на вулиці

Краще вже матір не мати, ніж мати таку! Альбіна ночувала не просто на вулиці, а під крижаним дощем.

Дитина чотири рази приходила під двері, просилася всередину, але її щоразу проганяли.

Лише о четвертій ранку змерзлу та голодну школярку помітив перехожий. Вражаючі деталі – у газеті ЯСНО. 

 • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост