Усі діти закарпатки, що народила четверню, вже можуть дихати самостійно і отримали свідомцтва про народження

Така вагітність буває приблизно одна на 700 тисяч у всьому світі

14 січня у Дубівській ТГ проведено реєстрацію новонародженої четвірні з Калин. Трьом хлопчикам та дівчинці, яких 4 січня в Ужгородському пологовому будинку народила Лариса Кушнір, видано перший документ громадянина.Як повідомила керуюча справами виконавчого комітету Дубівської селищної ради Діана Михалчич, батьки дали своїм діткам такі імена: Олександр, Євгеній, Кароліна та Іван.  

Спочатку  усі четверо діточок були на штучній вентиляції легень.  На даний момент вони не кисневозалежні і дихати можуть самостійно.

Близько 23 години 4 січня в Ужгородському пологовому відбулися унікальні пологи. Лариса Кушнір із села Ганичі, що на Тячівщині, народила одразу чотирьох дітей, пише газета ЯСНО.

Троє хлопчиків та дівчинка з’явилися на світ шляхом кесаревого розтину. Діти народилися вагою 1260 грамів, 1300 грамів, 1300 грамів та 1460 грамів. При цьому, як повідомив лікуючий лікар породіллі Руслан Федько, який проводив операцію, ужгородські медики вперше в Україні застосували унікальну методику вилучення недоношеної дитини у цілому навколоплідному міхурі. Це зменшує травматизм дитини при народженні.

За його словами, вид операції, яку зробили породіллі, використовують лише в Ужгороді.

«Ми провели вилучення дитинки недоношеною в цілому навколоплідному міхурі, — наголосив  він. — Це зменшує при народженні травматизм нервової системи».

У операції брали участь більше 10 медиків. Трьом дітям допомогли народитися лікарі.

За словами директора Ужгородського пологового будинку Олега Онопка, малята, які продовжують перебувати у палаті інтенсивної терапії під пильним наглядом лікарів, будуть тут щонайменше місяць-півтора. Діти потребують довготривалої реабілітації та виходжування, як і всі передчасно народжені.

Оскільки вагітність у жінки була складною, вона перебувала в медичному закладі із 21 листопада, близько семи тижнів за станом здоров’я матері та дітей спостерігали лікарі. Усі знали, що пологи будуть передчасними, адже будь-яка багатоплідність має високий ризик передчасних пологів.

Мати четверні Лариса Кушнір не приховує радості. Зараз вона приймає вітання з різних куточків України. Звісно ж, найбільше – із Закарпаття.  Жінці всього 20 років, це в неї перші пологи.

ЗакарпатПост