Без пірнань та занурювань. Як освячували воду в Ужгороді греко-католики. ВІДЕО

Воду на Водохреще освячували біля Ужгородського греко-католицького катедрального собору. За словами, священника Владислава Ігнатишина участь у святковій службі взяли близько 10 священнослужителів собору.

За словами Ігнатишина, останні кілька років воду освячують біля собору. “У черговий раз святкуємо Богоявлення Господнього. Ми кожного року шукаємо особливий меседж. Цьогоріч наголошую на тому, що це не свято води, а святкування події, яка відбулася у воді. Колись ми радо виходили також на водоймище. Сьогодні, на жаль, водоймища стали також і депом усіляких хімікатів. Ми принципово не освячуємо на водоймищах, куди спускають каналізацію для того щоб дати також і екологічний меседж – вода має бути чистою”, — розповів Владислав Ігнатишин, повідомляє Суспільне Закарпаття.

Марія Корсак вперше прийшла освячувати воду до Ужгородського греко-католицького катедрального собору. “Добре, що надворі, тому що, по-перше, всі не помістяться в церкві. По-друге, така ситуація в нашій країні й у світі, що краще надворі з дистанцією, яку тільки ми можемо собі дозволити на цій території. Так добре на серці”, — розповіла жінка.

Іван Харчук, який також прийшов освятити воду, у коментарі Суспільному розповів: “Я тут освячую завжди і паску й воду. Якщо чесно, традиція така. Я ходжу в церкву два-три рази в році – це один із цих днів. Я сам прийшов, але зараз піду до дітей, до дружини на роботу піду. Тобто буду зараз виконувати свої обов’язки”, — каже чоловік.

Освячення води біля греко-католицького собору тривало протягом години.

ЗакарпатПост