Закарпатець зцілився від астми крижаною водою

За давніми переказами, вона 19 січня має чудодійні властивості – зцілює усі недуги та змиває хвороби. Для цього достатньо зануритись у неї.

Утім закарпатець Іван Красько переконаний, що повертати здоров’я може будь-яка холодна вода і не тільки на Водохреща, пише газета ЯСНО.

Живе Іван на Ужгородщині. Зараз йому 52 роки.  Завжди часто хворів, особливо у дитинстві. У родині був найменшою шостою дитиною, і мати взагалі сумнівалась, що син виросте.

«Якщо не запалення легенів, то ангіна. Я постійно хворів і взимку часто не ходив до школи, – розповідає чоловік. Мене завжди щось боліло. Мати багато молилася, водила мене по монастирях, але здоров’я не покращувалося. Я навіть не був у армії… а в ті часи відкрутитись було непросто. Але я не відкручувався, хотів служити… однак не взяли».

У 20 років Іван мав інвалідність. У нього були астма, серцева недостатність та зайва вага.

«Я розумів, що якщо нічого не зміню – довго не протягну. Якось на Рахівщині познайомився з одним чоловіком, який позиціонував себе як народний цілитель. Ні, він не проводив якісь там таємні ритуали, а лікував людей травами та спортом. Колись він був військовим лікарем, а після виходу на пенсію почав займатись здоров’ям людей, що його оточували, пригадує чоловік. Він подивився на мене і щиро пошкодував, бо я був дуже молодим і неймовірно хворим. Порадив почати щодня ходити пішки, обмежити себе у виробах із борошна, не їсти взагалі хліба та смаженого. Це мені здавалось непосильним. Але я хотів жити і спробував. Через шість місяців мав приїхати до Йосипа на консультацію. За той час я скинув 12 кілограмів. При вазі 108 – це непогано».

Потім Іван зайнявся обливанням холодною водою, поступово збільшував фізичні навантаження і взагалі відмовився від вживання м’яса. 

«Кожне нове випробування мені давалося непросто… Я довго вагався перед тим, як щось почати, – стверджує чоловік. – Дуже боявся холодної води, було страшно, що це спровокує нові хвороби. Але навпаки, я починав почуватися все більш бадьорим, енергійним, життєрадісним. Хвороби потроху починали відступати. Я розумів, що на правильному шляху.

Протягом двох років Іван став струнким і здоровим. Його більше не боліло серце, не було задишки, пройшла астма і більше не було застуд.

«У річці я купаюся цілий рік. Навіть взимку не роблю перерви. Рідні спочатку дуже дивувалися…. Мати благала припинити експерименти над собою, але потім побачила результат і зараз і вона, і дружина, і син також стали моржами. Навіть невістка обливає холодною водою п’ятирічного онука Сашка. Сама поки що приймає лише контрастний душ, але наступної зими обіцяла вже моржуватиме з нами», – радісно розповідає закарпатець.

 Іван переконаний, що крижана вода наділена унікальними властивостями, адже холод вводить організм у стан стресу – і тоді вмикаються приховані резерви, які допомагають впоратись із різними хворобами. Тепер він і сам навчає інших, як зцілюватися.

«У свої 52 я більш здоровий, ніж багато 12-річних хлопчиків. Принаймні сам у 12 ледве ходив, – запевняє чоловік. – Погода мене не спиняє, на річку йду щодня. Якщо вже так складаються обставини, що зовсім немає можливості, наприклад, я десь у від’їзді, то неодмінно приймаю холодний душ»

На думку Івана Краська, вода має пам’ять і є цілющою, бо не дарма оживляє землю і робить плодючою, а організм людини також складається із землі та води.

ЗакарпатПост