На митному посту «Тиса» вилучили партію дороговартісного колекційного взуття

Не задекларовані як належно 17 пар колекційного жіночого взуття, яке підлягає обов’язковому оподаткуванню, опинилося на складі митниці.

18 січня на митному посту «Тиса» інспекторам довелось запротоколювати порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України відносно 38-річного жителя Львівщини.

Так, водій одного із червоноградських підприємств намагався в обхід митного контролю завезти в Україну фірмове взуття з Італії без оподаткування.

Заїхав у зону митного контролю перевізникна автобусі  марки  «VAN HOOL» о другій годині ночі, сподіваючись, мабуть, на неуважністьмитників. «У червоному коридорі» заповнив митну декларацію, в якій вказав багажу кількості 30 місць з вживаним одягом та додатковими речами до нього, загальноювагою 2700 кг. Усно заперечив про наявність будь-яких інших товарів, що підлягають обов’язкому декларуванню та сплаті митних платежів.

Втім митники спільно з прикордонниками вирішили ретельно перевірити багажний відсік транспортного засобу, розвантаживши усі дорожні сумки та пакунки. Їх увагу привернула одна поліпропіленова сумка з картонною коробкою, де, як виявилося, знаходилися не задекларовані 17 пар нового жіночого взуття торгівельних марок «Santoni», «GUCCI» та ремінь марки «Salvatore Ferragamo».

В інтернет-мережі, до прикладу, вартість однієї пари черевик «Santoni» коливається від 12 тис до 32 тис грн, туфель «GUCCI» – від 12 тис до 22 тис грн, снікерсів «GUCCI» – від 12 тис до 38 тис грн, босоніжок «GUCCI» – від 9 тис до 21 тис грн, шльопанців «GUCCI» – від 2 тис до 6 тис грн. Тож, зрозуміло, що 17 пар колекційного взуття значно перевищує дозволену митним законодавством суму для ввезення товару – 500 євро на одну особу.

Як пояснив горе-водій, зазначений товар йому передали незнайомі люди в м.Генуя (Італія) для передачі іншим особам у м.Львів.

Наразі складено протокол про порушення митних правил. Брендове взуття вилучено на склад митниці, а його остаточну вартість встановить залучений спеціаліст-експерт.   

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

ЗакарпатПост