У лікарні 13-річний підліток зґвалтував 5-річну дівчинку

Вихованців реабілітаційного центру різного віку і статі розмістили в одній палаті.

До лікарні Полтави з діагнозом “отруєння” ушпиталили 4-х вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Перебуваючи у спільній палаті, 13-річний вихованець закладу зґвалтував 5-річну дівчинку у неприродний спосіб. Випадок трапився у середині грудня минулого року, а нещодавно, у січні 2021 року, правоохоронці і підозрюваний провели слідчий експеримент. Причетність 13-річного підлітка до скоєння цього злочину була доведена, кажуть у поліції, повідомляє ТСН.

До лікарні потрапили вихованці різного віку та статі. В одній палаті розмістили двох дітей 5 років, одного – 10 та одного – 13 років. Місцеві ЗМІ повідомляють, що діти були у лікарні без контролю. 

Про подробиці цієї справи ТСН.ua розповіли у пресслужбі Нацполіції Полтавської області.

“Що стосується факту зґвалтування, то причетність 13-річного підлітка доведена. Проведені необхідні експертизи, які підтверджують той факт, що він дійсно зґвалтував 5-річну дівчинку. Зараз постраждалій дитині надається професійна психологічна допомога”, – розповів ТСН.ua речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв.

Наразі юний ґвалтівник перебуває у Центрі соціально-психологічної реабілітації, оскільки він не досяг віку кримінальної відповідальності.

“Відповідно до закону з 11 років стосовно таких дітей, які вчиняють особливо тяжкі та тяжкі злочини, суд може ухвалити відповідне рішення щодо направлення їх до спеціальної установи. Тому зараз тривають слідчі дії. Рішення буде ухвалювати суд”, – додав Юрій Сулаєв.

За фактом зґвалтування 5-річної дівчинки у поліції відкрито кілька кримінальних проваджень. Одне з них за ч. 4 ст. 152 “Зґвалтування малолітньої дитини” і ще два за ст. 137 “Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей”, в межах яких будуть перевірятися порушення з боку вихователів реабілітаційного центру та персоналу медзакладу.  

ЗакарпатПост