На Закарпатті на алкоголь часто батьки самі підсаджують дітей

За словами головного лікаря Закарпатського обласного наркологічного диспансеру Василя Кручаниці, якщо брати загальну статистику злочинів, то близько 70 відсотків із них скоєно саме п’яними. Також лікар заявляє, що нерідко батьки саме на Різдво чи на Великдень самі ж пропонують дітям спиртне, пише газета ЯСНО.

«Такі випадки у нас, на жаль, не є поодинокими, – наголошує він. – Діти потрапляють у дитячі відділення лікарень – Ужгородську дитячу клінічну міську або Закарпатську (Мукачівську) дитячу обласну лікарню у стані важкого алкогольного сп’яніння або з алкогольним отруєнням».

Поліція солідарна з медиками і також не приховує, що найбільше викликів надходить саме на релігійні свята. Це підтвердив газеті ЯСНО і головний патрульний поліцейський краю Юрій Марценишин.

А роботи у поліціянтів на цьогорічне Різдво було дійсно хоч відбавляй. Маса п’яних за кермом, аварії, багато з яких – зі смертельними наслідками. Затримали вони напідпитку навіть митника-високопосадовця, який, на щастя, не встиг скоїти нічого страшного.

ЗакарпатПост